Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle RKP:n seuraavaksi puheenjohtajaksi

– Haluan mielelläni johtaa puoluettamme ja ennen kaikkea haluan, että RKP on mukana johtamassa yhteiskuntamme kehitystä, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

– Maamme tarvitsee tulevaisuudenuskoa ja uskottavia vaihtoehtoja. RKP on kansanliike, jonka tulee myös tulevaisuudessa puhua järkevän, uskottavan ja inhimillisen politiikan puolesta, ja asettaa ihminen keskiöön. Olen viime päivien aikana myös saanut vahvan tuen kentältämme, äänestäjiltämme. Siksi olen päättänyt asettua ehdolle puheenjohtajaksi.

Ja RKP ei ole unohtanut ihmistä, sanoo Henriksson.

– Me RKP:ssä tiedostamme, millaisessa arjessa moni tänään elää. Työttömät, lähihoitajat, opiskelijat, maanviljelijät, yrittäjät – lista hallituksen politiikkaan pettyneistä ammattiryhmistä on pitkä. RKP ei tule koskaan unohtamaan yksittäistä ihmistä. Jotain hallituksen politiikassa on täytynyt mennä pieleen, kun elämme historiallisessa yltäkylläisyydessä, mutta samalla yhä useammalla on vaikeuksia tulla toimeen arjessa.

Henriksson on tähän mennessä ensimmäinen, joka asettuu ehdolle RKP puoluekokouksessa kesäkuussa järjestettävässä puheenjohtajavaalissa. Hän toivoo kuitenkin, että useampi asettuisi ehdolle.

– Puolueemme hyötyy ideologisesta keskustelusta puoluekokouksessa. RKP:ssa tarvitaan niin monimuotoisuutta kuin vaihtoehtoja. Vain siten puolueen kaltainen kansanliike voi vahvistua.

Välikysymys koulutusleikkauksista jätettiin

Historian siivet havisivat kun välikysymys korkeakoulu- ja opintotukileikkauksista jätettiin eduskunnan keskuskansliaan perjantaina.

Lue edellinen artikkeli

Borgarsdóttir Sandelin fortsätter leda SFP i Helsingfors

SFP i Helsingfors kretsmöte, som i dag höll utbildningspolitiken högt på agendan, omvalde enhälligt Silja Borgarsdóttir Sandelin till kretsordförande.

Lue seuraava artikkeli