Välikysymys koulutusleikkauksista jätettiin

Historian siivet havisivat kun välikysymys korkeakoulu- ja opintotukileikkauksista jätettiin eduskunnan keskuskansliaan perjantaina.

RKP on välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja. Kysymyksessä ovat myös mukana kaikki muut oppositiopuolueet; Vihreät, SDP, Vasemmistoliitto ja KD.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund toteaa tilanteen olevan historiallinen, sillä Ruotsalainen eduskuntaryhmä on viimeksi ollut välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja vuonna 1932.

– Tässä ei kuitenkaan ole kysymys menneestä tai RKP:stä, vaan tulevaisuudesta ja maamme osaamisesta. Olemme täällä, koska emme voi hyväksyä hallituksen lyhytkatseista politiikkaa, Haglund sanoo.

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson huomauttaa, että yhteiskuntasopimus ei riitä nostamaan Suomea.

– Korkeasti koulutettu väestö on aina ollut valttikorttimme, ja tarvitsemme jatkuvaa panostusta osaamisyhteiskuntaan. Pelkkä yhteiskuntasopimus ei riitä, Henriksson sanoo.

– Hallituksen on vielä mahdollista muuttaa suuntaa ja vetää korkeakouluihimme ja opiskelijoihimme voimakkaasti vaikuttavat leikkaukset, sanovat Henriksson ja Haglund.

Alustavan aikataulun mukaan hallitus vastaa välikysymykseen 6. huhtikuuta.

Välikysymyksessä puolueet kysyvät muun muassa aikooko hallitus perua kohtuuttoman kokoiset leikkaukset opintotukeen, miten hallitus aikoo turvata Suomen menestymisen mahdollisuudet ja kilpailukyvyn, sekä miten hallitus leikkausten valossa aikoo turvata koulutuksellisen tasa-arvon.

Överenskommelse nådd om fisket i Östersjön

Sent på tisdagskvällen nåddes en överenskommelse om den fleråriga förvaltningsplanen för fisket i Östersjön.

Lue edellinen artikkeli

Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle RKP:n seuraavaksi puheenjohtajaksi

- Haluan mielelläni johtaa puoluettamme ja ennen kaikkea haluan, että RKP on mukana johtamassa yhteiskuntamme kehitystä, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Lue seuraava artikkeli