Anna-Maja Henriksson saa Potilasturvallisuusyhdistyksen ansiomerkin

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajalle, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille luovutettiin tänään keskiviikkona Suomen potilasturvallisuusyhdistyksen ansiomerkki ja diplomi Suomen potilasturvallisuuden eteen tekemänsä työn johdosta. Ansiomerkkiä haki johtaja Marina Kinnunen Vaasan sairaanhoitopiiristä, jonne uusi potilasturvallisuuskeskus perustetaan.

– Olen äärettömän iloinen ja ylpeä siitä, että saan ottaa vastaan tämän ansiomerkin. Minä ja RKP olemme viime vuosien aikana Ruotsalaisessa kansanpuolueessa tehneet kovasti töitä potilasturvallisuuden eteen, sekä hallituksessa että oppositiossa. Siksi on hyvin suuri kunnia saada tämä ansiomerkki ja tunnustus tehdystä työstä, Henriksson sanoi puheessaan Ritarihuoneella Helsingissä.

– Ei ole sattumaa, että juuri Vaasan sairaanhoitopiiri saa oikeuden perustaa potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskuksen. potilasturvallisuus Vaasan sairaanhoitopiirissä on pitkään ollut Suome parhaimmistoa, ja sen eteen on määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti tehty työtä piirin sisällä.

Suomen Potilasturvallisuusyhdistys myöntää Potilasturvallisuuden ansiomerkin henkilölle tai organisaatiolle, joka on aktiivisesti työskennellyt potilasturvallisuuden turvaamiseksi, potilasturvallisuuden kehittämiseksi tai tehnyt merkittävän panoksen avoimuuden ja potilasturvallisuuden kehittämiseksi.

– Sosiaali- ja terveydenhuollossa on edessä suuria rakenneuudistuksia, ja meillä on paljon tekemistä, ennen kuin kaikki palapelin palat loksahtavat kohdalleen. Olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että yhteistyöllä se lopulta onnistuu. Potilasturvallisuus on yhä tärkeämpää, eikä sitä saa unohtaa suuressa sote-uudistuksessa. Riittävä rahoitus kaikille maakunnille on myös keskeinen osa potilasturvallisuutta, Henriksson sanoi.

Ministeri Anna-Maja Henrikssonin lisäksi tilaisuudessa Potilasturvallisuusyhdistys palkitsi myös RKP:n kansanedustajat Veronica Rehn-Kivi ja Joakim Strand, valtiosihteeri Malin Brännkärr sekä lainsäädäntösihteeri Hanna Seppä

Eva Biaudet jatkaa RKP:n puoluevaltuuston puheenjohtajana

Kansanedustaja Eva Biaudet valittiin jatkamaan RKP:n puoluevaltuuston johdossa. Varapuheenjohtajaksi valittiin Elin Blomqvist-Valtonen Porvoosta. Viikonlopun puoluekokous Vantaalla valitsi puoluevaltuuston. Puoluevaltuusto valitsi keskuudesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivelle ja Strandille myönnetään ansiomerkit potilasturvallisuuden parantamisesta

Kansanedustajat Veronica Rehn-Kivi (RKP) Joakim Strand (RKP) ovat tänään vastaanottaneet Suomen Potilasturvallisuusyhdistys ry:n ansiomerkin ja diplomin Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnusen hakemuksesta. Potilasturvallisuuden ansiomerkki myönnetään henkilölle, joka on osoittanut aktiivisesti varmistavansa potilasturvallisuutta, osoittanut kehittävänsä potilasturvallisuutta tai tehnyt merkittävän teon avoimuuden ja potilasturvallisuuskulttuurin kehittämiseksi. Ansiomerkin saajat vaikuttivat keskeisesti siihen, että Vaasan sairaanhoitopiiriin perustettiin potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus, ja että se sai keväällä 2020 kolmivuotisen rahoituksen

Lue seuraava artikkeli