Anna-Maja Henriksson: VM:n esitys kotitalousvähennyksen korottamisesta on erittäin tervetullut

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen valtiovarainministeriön esitykseen kaksivuotisesta kokeilusta, jossa kotitalousvähennystä korotetaan merkittävästi.

– Olen erittäin iloinen VM:n esitykseen kaksivuotisesta kokeilusta, jossa kotitalousvähennystä korotetaan merkittävästi. Tätä minä ja RKP olemme ajaneet voimakkaasti jo yli vuoden. Olen tyytyväinen, että RKP:n määrätietoinen työ kotitalousvähennyksen korottamiseksi nyt tuo tulosta. Haluan kiittää valtiovarainministeri Saarikkoa tästä erinomaisesta esityksestä, sanoo oikeusministeri Henriksson.

– Tämä on erittäin tärkeä esitys työllisyyden kannalta. Olen vakuuttunut siitä, että korotettu kotitalousvähennys nostaisi työllisyysastetta. Kun kotitaloudet ostavat enemmän palveluita, yritykset hyötyvät. On keskeistä muistaa, että uudet työpaikat syntyvät eteenkin pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Tässä esityksessä kaikki voittavat – yritykset, työntekijät ja kotitaloudet.

Valtiovarainministeriön ehdotuksessa kotitalousvähennyksen kaksivuotinen kokeilu toteutetaan kevään 2021 puoliväli- ja kehysriihessä esillä olleen mallin mukaisesti: kotitaloustyön sekä hoiva- ja hoitotyön enimmäismäärää korotetaan 2 250 eurosta 3 500 euroon ja korvausprosenttia 40:stä 60:een. Myös öljylämmityksen korvaamisen osalta kotitalousvähennystä korotetaan vastaavasti vuosille 2022–27.

Anders Adlercreutz: EU:n tulee olla ilmastopolitiikan suunnannäyttäjä

Ilmastopolitiikasta on syytä puhua selkokielellä, korostaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Suomi saa vanhusasiavaltuutetun

Presidentti vahvisti tänään ehdotuksen vanhusasiavaltuutetun tehtävän perustamisesta. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä olisi seurata ikääntyvien asemaa ja oikeuksia sekä nostaa esille ikääntyvien näkökulmia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen.

Lue seuraava artikkeli