Henriksson: Suomi saa vanhusasiavaltuutetun

Presidentti vahvisti tänään ehdotuksen vanhusasiavaltuutetun tehtävän perustamisesta. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä olisi seurata ikääntyvien asemaa ja oikeuksia sekä nostaa esille ikääntyvien näkökulmia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen.

– On ollut selvää jo jonkin aikaa, että Suomi tarvitsee itsenäisen ja riippumattoman elimen, jonka tehtävänä on valvoa ikääntyvien asemaa ja oikeuksia. Olen iloinen siitä, että oikeusministeriössä olemme saaneet valmistella tätä tärkeää asiaa, joka parantaa tasa-arvoa ja yhdenvertaista kohtelua, sekä paremmin varmistaa, että ikääntyvien ääni kuuluu yhteiskunnassamme, Henriksson sanoo.

Valtakunnallisella tasolla on puuttunut edustaja joka vahvistaa ikääntyneiden ääntä. Kokonaisvaltainen elin, joka valvoo lakisääteisten tehtävien toteutumista vanhustenhoidossa ja kiinnittää huomiota ikääntyneiden palvelujen laatuun ja laajuuteen sekä niiden puutteisiin. Vanhusasiavaltuutettua, joka luo keskustelua tärkeistä ikääntyneitä koskevista asioista, on peräänkuulutettu pitkään.

– RKP:n senioriliitto Svenska Seniorer i Finland on usean vuoden ajan tehnyt työtä sen eteen, että Suomeen perustettaisiin vanhusasiavaltuutetun tehtävä ja asia on ollut esillä RKP:n toimintaohjelmissa vuodesta 2010. Olen iloinen todetessani, että heidän sitoutunut työnsä kantaa hedelmää, ja että RKP on ollut keskeisessä roolissa jotta vanhusasiavaltuutetun tehtävä nyt perustetaan, Henriksson sanoo.

 

Anna-Maja Henriksson: VM:n esitys kotitalousvähennyksen korottamisesta on erittäin tervetullut

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen valtiovarainministeriön esitykseen kaksivuotisesta kokeilusta, jossa kotitalousvähennystä korotetaan merkittävästi.

Lue edellinen artikkeli

Helsingin RKP: Cecilia Ehrnrooth haluaa jatkaa piirin puheenjohtajana

Nykyinen piirin puheenjohtaja Cecilia Ehrnrooth on ilmoittanut asettuvansa ehdolle uudelleen valintaa varten piirin puheenjohtajaksi. Ehrnrooth on heiluttanut puheenjohtajan nuijaa Helsingissä vuodesta 2016.

Lue seuraava artikkeli