Arktinen neuvosto on Suomelle ainutlaatuinen mahdollisuus

– Arktisen neuvoston merkitys tulee kasvamaan, niin turvallisuuspolitiikan kuin taloudenkin osalta, sanoo europarlamentaarikko Nils Torvalds.

Suomi aloittaa nyt Arktisen neuvoston kaksivuotisen puheenjohtajakautensa.

– Suomi on valinnut keskittyä tärkeään aiheeseen, nimittäin ympäristöön. Tässä on paljon avoimia kysymyksiä, joista päällimmäisenä se, miten herkkää arktista luontoa suojellaan, kun toiminta alueella lisääntyy.

– Suomi ei ole viime vuosina priorisoinut kansainvälisiä suhteita. Se, että ministerit jättävät Brysselissä pidettävät neuvoston kokoukset väliin ja lähettävät paikalle virkamiehiä on huolestuttavaa. Sellainen heikentää Suomen mahdollisuuksia vaikuttaa. Mikäli Suomen arktiset mahdollisuudet halutaan toteuttaa, on myös hallituksen otettava haaste vakavasti. Suomen, Arktiksen ja luonnon parhaaksi toivon, että siinä onnistutaan.

Ida Schauman ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi

Ida Schauman ilmoittaa tänään asettuvansa ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi. Schauman on ollut aktiivinen puolueessa suuren osan elämästään.

Lue edellinen artikkeli

Vi ska inte spara i barns och ungas välmående!

Idag inleddes den två dagar långa Folktingssessionen i Hangö. SFP:s vice gruppordförande Silja Borgarsdóttir Sandelin uttryckte i SFP:s gruppanförande stor oro över att regeringen vill centralisera dygnetruntvården på barnpsykiatriska avdelningar.

Lue seuraava artikkeli