Ida Schauman ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi

Ida Schauman ilmoittaa tänään asettuvansa ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi. Schauman on ollut aktiivinen puolueessa suuren osan elämästään.

Viimeiset kolme vuotta Schauman on toiminut RKP-nuorten puheenjohtajana. Nyt hän on Turun RKP:n puheenjohtaja ja Turun kaupunginvaltuutettu. Hän on työskennellyt puolueen toimihenkilönä, eduskunnassa ja mediasuhteisiin sekä poliittiseen vaikuttamiseen erikoistuneena viestintäkonsulttina.

– Haluan jatkaa yhteiskunnallista vaikuttamista ja olla liberaali ääni julkisessa keskustelussa. Haluan jatkaa työtä Suomen tulevaisuuden puolesta – työpaikkojen, talouskasvun, koulutuksen ja tasa-arvon puolesta. Nämä kuuluvat kaikille taustasta ja tuloista riippumatta, Schauman sanoo.

RKP:llä on takanaan menestyksekkäät vaalit ja edessään monet sellaiset. Näistä ensimmäiset ovat maakuntavaalit. Schaumanin mukaan RKP:llä on potentiaalia kasvaa niin jäsenmäärän kuin kannatuksenkin osalta.

– Oppositiopuolueena meillä on mahdollisuus näyttää miten haluaisimme rakentaa tulevaisuuden Suomea. RKP:llä on suuri hyödyntämätön potentiaali kasvaa ja houkutella uusia äänestäjiä ja jäseniä. Liberaalia ja inhimillistä vaihtoehtoa on harvoin tarvittu yhtä paljon kuin nyt, kun yhteiskunnallinen ilmapiiri kovenee, työllisyysaste on alhainen ja hallitus leikkaa yhä enemmän hyvinvoinnista. RKP:tä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan.

Wallin: Mikä nuorisojärjestöjen tuissa on väärin?

Uusi kulttuuri- ja nuorisoministeri Sampo Terho sanoi nimityksensä jälkeen viime perjantaina, että hänen tehtäviinsä kuuluu nyt ”korjata poliittisten nuorisojärjestöjen tällä hetkellä epätasaiset tukimekanismit”.

Lue edellinen artikkeli

Arktinen neuvosto on Suomelle ainutlaatuinen mahdollisuus

- Arktisen neuvoston merkitys tulee kasvamaan, niin turvallisuuspolitiikan kuin taloudenkin osalta, sanoo europarlamentaarikko Nils Torvalds.

Lue seuraava artikkeli