Asukkaille tulee taata osallisuuden mahdollisuus Varhassa!

RKP:n valtuustoryhmä Varsinais-Suomen hyvinvointialueella teki keskiviikon 15.2 valtuustokokouksessa aloitteen koskien puutteelisten kokousasiakirjoista hyvinvointialueessa. Tällä hetkellä kokouskutsuja ruotsin kielellä on vain kolmeen kokoukseen Varhan ruotsinkielisissä sivustoilla, nämä ovat yhteen valtuustokokoukseen, hallituskokoukseen sekä Kansalliskielilautakunnan kokoukseen. Tämä riitelee hallintosäännön § 121 missä lukee: “Kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen aluevaltuuston kokousta kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava hyvinvointialueen verkkosivuilla.”.

– Kaikilla asukkailla hyvinvointialueella tulee olla samat mahdollisuudet osallistua. Jotta tämä toteutuisi tulee kaikilla olla pääsy esityslistoihin ja pöytäkirjoihin, riippumatta siitä hakeeko niitä ruotsiksi tai suomeksi nettisivuilla, sanoo RKP:n valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Regina Koskinen.

RKP:n valtuustoryhmä haluaa muistuttaa että kaikilla asukkailla Varhassa on oikeus saada kaikki tieto joka tulee hyvinvointialueelta yhdenmukaisesti äidinkielellään, suomeksi tai ruotsiksi. Jokainen asukas Varhassa tulee kokea olonsa osallisena hyvinvointialueen toiminnassa.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue saavuttaa virstanpylvään ja lähtee eduskuntavaaleihin koko maassa

Ensimmäistä kertaa historiassa Suomen ruotsalainen kansanpuolue lähtee eduskuntavaaleihin kaikissa kahdessatoista vaalipiirissä Manner-Suomessa. Muutos on valtava: edellinen ennätys on viime eduskuntavaaleista, jolloin RKP oli edustettuna yhdeksässä kahdestatoista vaalipiiristä. Vielä vuoden 2007 vaaleissa RKP:llä oli ehdokkaita vain neljässä silloisesta 14 vaalipiiristä.

Lue edellinen artikkeli

Uudenmaan RKP asetti uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Suomen ruotsalainen kansanpuolueen Uudenmaan piirihallitus asetti uusia ehdokkaita ehdolle tuleviin eduskuntavaaleihin 2.4.2023. Sebastian Ekblom Porvoosta, Anders Portin Espoosta ja Anders Wikström Sipoosta asetettiin ehdokkaiksi helmikuussa. Uudenmaan RKP on nyt asettanut kaikki 37 ehdokasta joka tarkoittaa sitä että lista on täysi vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

Lue seuraava artikkeli