Bergqvist haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

Ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sandra Bergqvist, asettuu ehdolle uudelleenvalintaa varten syyskuun puoluepäivällä Vantaalla.

– On pelottavaa nähdä, kuinka oikeistopopulismi kuplii pinnan alla yhteiskunnassamme. Nyt, jos koskaan, tarvitsemme ääniä, jotka puolustavat ihmisten yhtäläistä arvoa, liberalismia ja perusoikeuksiamme. RKP on puolue, joka puolustaa näitä arvoja, myös kriisiaikoina, ja siksi haluan jatkaa työtä näiden tärkeiden asioiden eteen RKP:n varapuheenjohtajana, Bergqvist sanoo.

Kevään koronaepidemia on muuttanut keskusteluilmapiiriä mutta myös hankaloittanut maan taloudellista tilannetta.

– Tämän päivän Suomella on edessään todellinen haaste. Tarvitsemme elvytysohjelman ja monipuolisia työllisyystoimenpiteitä talouden uudelleenkäynnistämiseksi. Haluan nähdä joustavammat työmarkkinat ja kestävän talouspolitiikan, johon meillä on varaa, Bergqvist sanoo.

Bergqvist on toiminut RKP:n varapuheenjohtajana vuodesta 2017, ja valittiin kansanedustajaksi Varsinais-Suomesta huhtikuussa 2019. RKP:n puoluepäivä pidetään tänä vuonna Vantaalla 26. syyskuuta.

Henriksson: Tavoitteena tulee olla kaksoisraide koko matkalle Helsinki-Oulu


RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson avasi tänään Pietarsaaren-Pedersören aseman avajaistilaisuuden. Aikaisemmin Pännäisten asemana tunnettu asema vaihtoi nimeä kesäkuun puolivälissä. Tilaisuuteen osallistuivat muun muassa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, rautatieliikennejohtaja Markku Nummelin Väylävirastosta, VR:n toimitusjohtaja Rolf Jansson sekä edustajia seudun kunnista ja elinkeinoelämästä.

Lue edellinen artikkeli

Cecilia Ehrnrooth haluaa jatkaa Helsingin RKP:n piirin puheenjohtajana


Nykyinen Helsingin piirin puheenjohtaja Cecilia Ehrnrooth on ilmoittanut asettuvansa uudelleen ehdolle Helsingin RKP:n piirin puheenjohtajaksi. Hän on johtanut Helsingin piiriä vuodesta 2016.

Lue seuraava artikkeli