Henriksson: Tavoitteena tulee olla kaksoisraide koko matkalle Helsinki-Oulu

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson avasi tänään Pietarsaaren-Pedersören aseman avajaistilaisuuden. Aikaisemmin Pännäisten asemana tunnettu asema vaihtoi nimeä kesäkuun puolivälissä. Tilaisuuteen osallistuivat muun muassa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, rautatieliikennejohtaja Markku Nummelin Väylävirastosta, VR:n toimitusjohtaja Rolf Jansson sekä edustajia seudun kunnista ja elinkeinoelämästä.

– Asema, jota tänään juhlistamme, on koko Pietarsaaren seudun asema. Se palvelee yhtä Suomen vientisuuntautuneimpia seutuja. Aseman uusi nimi lisää tietoisuutta alueesta ja tuo sille näkyvyyttä. Tämä on ilon päivä, Henriksson sanoo.

– Hyvät yhteydet ovat avainasemassa, jotta maamme elinkeinoelämä voi kehittyä ja vienti kasvaa. Kyse on saavutettavuudesta. Siksi toimivat rautatieyhteydet yhdessä hyvien lentoyhteyksien kanssa ovat keskeisiä myös Pietarsaaren seudulle. Ilmastonäkökulmasta on tärkeää, että valtiovalta on mukana panostamassa rautateiden jatkuvaan kehittämiseen. Kaksoisraide koko matkalle Helsingistä Ouluun tulisi olla pitkän aikavälin tavoitteena.

Toimitusjohtaja Rolf Jansson vieraili helmikuussa Pietarsaaren seudulla oikeusministerin kutsumana, ja maaliskuussa ministerit Henriksson ja Harakka tapasivat Väyläviraston edustajia. Jo sen tapaamisen aikana oli selvää, että nimenvaihdos voisi olla mahdollinen.

– Tänään näemme monen vuoden määrätietoisen työn lopputuloksen, jossa Pännäisten aseman nimi muutetaan edustamaan paremmin sitä seutua, jota asema palvelee. Haluan esittää suuret kiitokset kaikille niille, jotka ovat työskennelleet tämän asian eteen, Henriksson sanoi puheessaan juhlatilaisuudessa.

Pännäisten aseman kaupallinen nimi on siis nykyisin Pietarsaari-Pedersöre. Nimenmuutoksen yhteydessä myös Siikaluodon aseman nimi muutettiin muotoon Pietarsaari (keskusta).

Wilhelmina Hindström kansanedustaja Ollikaisen uusi avustaja


Wilhelmina Hindström Tammisaaresta aloittaa RKP-kansanedustaja Mikko Ollikaisen avustajana. Hindström aloittaa työssään 1. syyskuuta.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana


Ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sandra Bergqvist, asettuu ehdolle uudelleenvalintaa varten syyskuun puoluepäivällä Vantaalla.

Lue seuraava artikkeli