Bergqvist iloitsee Paraistenväylän saamaa rahoitusta

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on erittäin tyytyväinen siihen, että Paraistenväylä on niiden liikennehankkeiden listalla, joille on osoitettu budjetin lisäpotista määrärahoja. Näistä ns. ”joululahjarahoista”, E18-moottoritien ja Kirjalansalmen sillan välisen uuden tien suunnitteluun on varattu 200 000 euroa.

– Tämä on erittäin hyvä uutinen Paraistenväylälle! On hyvin tärkeä, että koko projekti pystytään suunnittelemaan yhdellä kertaa, sanoo RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist, joka on myös liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen.

Uuden Kirjalansalmen sillan ja uuden Hessundinsalmen sillan suunnittelu aloitettiin syksyllä 2019. Paraistenväylälle osoitettu määrärahaa mahdollistaa myös uuden tieosuuden suunnittelun aloittamisen.

– Työ ei lopu tähän, mutta tuntuuhan tämä osittaiselta voitolta. RKP jatkaa parlamentaarisessa ohjausryhmässä aktiivista työskentelyä Paraistenväylän toteuttamiseksi ja rahoittamiseksi, sanoo Bergqvist.

Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut parlamentaarisen ohjausryhmän valmistelemaan valtakunnallista liikennejärjestelmäsuunnitelmaa vuosille 2021-2032. Tavoitteena on laatia 12-vuoden suunnitelma, jossa päätetään mitkä suuret liikenneprojektit toteutetaan. Tämän suunnitelman puitteissa on myös määriteltävä Paraistenväylän rahoitus. Kansanedustaja Mikko Ollikainen toimii RKP:n edustajana ohjausryhmässä ja Sandra Bergqvist varajäsenenä. Ohjausryhmän työn on tarkoitus valmistua 30.4.2021.

Rehn-Kivi: Suomi antaa kehitysapua globaaliin rokotustyöhön

Eduskunnan valtiovarainkunta on saanut mietintönsä ensi vuoden talousarviosta valmiiksi. Siinä ehdotetaan ensimmäistä kertaa määrärahaa maailmanlaajuiselle rokotusliittoumalle Gaville osana kehitysapubudjettia. Rokotusliittouma on maailman suurin rokotteiden ostaja, joka suuren volyymin ansiosta pystyy tarjoamaan köyhille maille rokotteita huomattavasti halvemmalla, kuin avoimilla markkinoilla. Gavi toimii yhteistyöfoorumina valtioille, yrityksille ja organisaatioille sekä lääketeollisuudelle ja tutkimuslaitoksille. Kaikki Pohjoismaat Suomea lukuun ottamatta ovat aikaisemmin antaneet säännöllistä tukea rokotusliittoumalle.

Lue edellinen artikkeli

Norrback iloitsee maatilojen kannattavuusneuvontaan ja kalatalouteen osoitetuista lisämäärärahoista

Kansanedustaja Anders Norrback on tyytyväinen, että eduskunnan valtiovarainvaliokunta ehdottaa, että maatilojen kannattavuusneuvontaan osoitetaan 1,8 miljoonan euron lisämääräraha. Myös ammattikalastajat saavat 50 000 euron lisämäärärahoitusta.

Lue seuraava artikkeli