Bergqvist: Nyt uuden Kirjalansalmen sillan ja Hessundinsalmen sillan rahat on hyväksytty!

Eduskunta saattoi keskiviikkona päätökseen vuoden 2021 kolmannen lisätalousarvion käsittelyn. Päätöksellä hyväksytään myös ne 128 miljoonaa euroa, jotka ovat myönnetty Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimiselle Paraisilla. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (Rkp) on erittäin tyytyväinen siihen, että siltojen tulevaisuus on nyt turvattu.

– RKP on tehnyt kovaa työtä yhdessä monien toimijoiden kanssa pitkään ja tämän hyväksi. Sillat ovat erittäin huonossa kunnossa ja ne on uusittava mahdollisimman pian. Tuntuu erittäin hyvältä, että eduskunta on nyt hyväksynyt tämän ja siltojen uusiminen voi edetä, Bergqvist sanoo.

Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat muodostavat ainoan kiinteän tieyhteyden mantereelle, ja siltojen huono kunto on pitkään ollut huolenaihe Paraisilla. 

– Tämä on erittäin tärkeä päätös, jotta näistä silloista riippuvaiset yritykset uskaltavat investoida myös tulevaisuudessa. Näillä rahoilla turvataan arkielämää, raskaan teollisuuden toimintaedellytyksiä, matkailualaa ja paikallista elinkeinoelämää Paraisilla, Bergqvist sanoo. 

Rehn-Kivi: Sote-uudistus hyväksyttiin vihdoin!

Eduskunta on tänään täysistunnossaan hyväksynyt ehdotuksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukselle, sote-uudistuksen. Sote-uudistus hyväksyttiin äänin 105-77. Uudistuksen tavoitteena on kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja, turvata yhdenvertaiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveys- sekä pelastustoimen palvelut, parantaa turvallisuutta, palveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta, turvata ammattitaitoisen työvoiman saanti, vastata yhteiskunnallisten muutosten mukaan tuomiin haasteisiin ja hillitä kustannusten kasvua. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) on tyytyväinen tulokseen.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Sote-uudistus on tarpeellinen virstanpylväs – mutta työ jatkuu

Eduskunta on tänään historiallisessa äänestyksessä hyväksynyt Marinin hallituksen sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyytyväinen siihen, että uudistus monen vuoden työn jälkeen viimeinkin on maalissa. Samalla hän painottaa sitä, että kehitystyö mallin parissa jatkuu.

Lue seuraava artikkeli