Bergqvist on hämmentynyt Traficomin postipäätöksestä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin selvitys koskien Postin aikomusta rajoittaa postinjakelua Turun saaristossa julkaistiin tänään. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP), joka myös toimii Saaristoasiain neuvottelukunnan puheenjohtajana ja Liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenenä on perehtynyt Traficomin kannanottoon.

– Tätä selvitystä olemme odottaneet jännittyksellä. Traficomin mukaan Posti on toiminut väärin ja postia tulisi jatkossakin jakaa viisi kertaa viikossa moneen saariston alueisiin, Bergqvist sanoo.

Traficomin mukaan postilakia on tulkittu väärin. Yksittäistä postinumeroaluetta ei voida tulkita vaikeakulkuiseksi saaristoalueeksi kun alueelle on säännöllistä liikennettä ainakin kaksi kertaa vuorokaudessa. Bergqvist toivoo myös että yhdessä ELY-keskusten ja yhteysalusten kanssa löydetään ratkaisu koskien niitä alueita saaristossa johon ei liikennöidä kaksi kertaa vuorokaudessa.

– Traficomin lausunto tarkoittaa, että Postin on mietittävä asiaa uudelleen. Periaatteellisella tasolla tämä on kuitenkin vaikea asia saaristolle koska se jaetaan kahteen ryhmään, Bergqvist sanoo.

Keväällä Posti ilmoitti että posti tullaan jakamaan vain kerran viikossa tietyillä postinumeroalueilla saaristossa. Postin mukaan muutokset olivat linjassa postilain kanssa, jonka mukaan posti jaetaan vähintään kerran viikossa vaikeakulkuisilla saaristo- tai erämaa-alueilla. Päätöstä kritisoitiin ja asia pantiin jäihin kunnes Traficom oli tutkinut asiaa.

Veronkorotukset eivät ole oikea ratkaisu parantaa kaupungin taloutta


Verojen korottaminen on väärä tapa korjata kaupungin lisääntyneitä menoja, uskoo Turun RKP: n valtuustoryhmä.

Lue edellinen artikkeli

RKP:n valtuustoryhmä Helsingissä: Helsinki on kyennyt pitämään talous tasapainossa riippumatta suhdanteista


Helsingin kaupunginvaltuusto keskusteli keskiviikkoiltana vuoden 2020 talousarviosta. Marcus Rantala, kaupunginvaltuuston jäsen, piti RKP:n valtuustoryhmän puheenvuoron. Puhe kokonaisuudessa on luettavissa alla.

Lue seuraava artikkeli