Bergqvist on pettynyt Verohallinnon näkemykseen kiinteistöverotuksesta

Tällä viikolla kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on perehtynyt valtiovarainministeri Lintilän vastaukseen kirjalliseen kysymykseen saariston kiinteistöveron shokkikorotuksista.

  Olen pettynyt siihen, ettei edelleenkään ymmärretä, kuinka vakava ongelma tämä on saaristossa, Bergqvist sanoo. Bergqvist olisi toivonut, että Verohallinto olisi oma-aloitteisesti ottanut tässä asiassa aikalisän.

Vastauksesta käy ilmi, että Verohallinnon näkemys on edelleen se, että kiinteistön omistajalla ensisijaisesti on vastuu kiinteistöverotuksen perusteena olevien tietojen oikeellisuudesta.

Asian yksityiskohdat ovat oikeudellisesti vaikeita, eikä yksittäiselle henkilölle ole helppoa olla ajan tasalla yksityiskohtaisista aluehinnoista ja alueista, jotka ovat vapautettuja kiinteistöverosta. Normaalisti oletetaan, että veroviraston päätös on oikea, Bergqvist sanoo.

Bergqvist odottaa kuitenkin kiinteistöveron uudistamista hallituksen ohjelman mukaisesti ja myös luonnonsuojelualueiden vapauttamista kiinteistöverosta. Valtiovarainministerin vastauksen mukaan arvostamisuudistus on kaavailtu otettavaksi käyttöön vuoden 2022 kiinteistöverotuksessa.

Toivon, että viimeistään silloin luodaan luotettava järjestelmä, jossa tällaiset kohtuuttomat shokkikorotukset eivät ole mahdollisia, Bergqvist sanoo.

Henriksson: Pääministerillä on RKPn tuki

RKPn puheenjohtajan, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin mielestä Posti-asiaa ei ole hoidettu niin hyvin, kuin olisi pitänyt. Puolue on silti valmis antamaan pääministerille toisen mahdollisuuden.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Suomi tarvitsee enemmän työperäistä maahanmuuttoa

Vertailussa muihin eurooppalaisiin maihin, kuin Iso-Britanniaan, Saksaan ja Ruotsiin, Suomi on jäänyt paitsi työperäisen maahanmuuton kautta tulevista miljardituloista, toteaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz.

Lue seuraava artikkeli