Bergqvist valtion talousarviosta 2021: Panostakaa Turun seutuun merenkulkukaupunkina, innovaatioklusterina ja lääkekeskuksena

Valtion talousarvioesitystä vuodelle 2021 käsiteltiin tiistaina eduskunnassa. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) pitää hallituksen ilmasto- ja tulevaisuusinvestointeja talousarvioesityksessä tervetulleina.

Tarvitsemme nyt elvyttävän budjettipaketin, jotta talous pysyy käynnissä ja luomme uusia työpaikkoja. Panostukset korkeakouluihin, tutkimukseen ja innovaatioihin ovat tärkeitä osaamistason nostamiseksi sekä vähähiiliseen yhteiskuntaan siirtymiseksi, Bergqvist sanoo.

Sekä ilmastotyössä että innovaatioiden edistämisessä Bergqvist korostaa eri alueiden vahvuuksia ja tarvetta edistää jo olemassa olevia klustereita.

Suomen laivanrakennusteollisuus ja merenkulkuala ovat vahvoja Varsinais-Suomessa. Turun seudulla on myös hyvät edellytykset innovaatiokulttuurille ja ilmaston kannalta älykkäiden ratkaisujen edistämiselle. Turku on myös lääkekehityksen keskus Suomessa. Meidän on tunnistettava alueiden vahvuudet ja annettava niille tilaa kehittyä, Bergqvist sanoo.

 

Adlercreutz: Työllisyysasteen nosto avainasemassa – rakenteellisia uudistuksia tarvitaan

Meidän on pidettävä talous käynnissä ja noustava koronapandemian aiheuttamalta aallonpohjalta, sanoi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz eduskunnan palautekeskustelussa vuoden 2021 budjetista.

Lue edellinen artikkeli

Kaarinan RKP nimesi kaksi uutta kuntavaaliehdokasta

Kaarinan RKP nimesi viikonloppuna kaksi uutta ehdokasta kevään 2021 kuntavaaleihin.

Lue seuraava artikkeli