Biaudet: Jättäkää al-Holin lapset puoluepolitiikan ulkopuolelle

– Kun keskustelemme 30 suomalaislapsesta ja 10 suomalaisnaisesta, jotka ovat al-Holin Isis-leirillä Syyriassa, lähtökohtana tulee olla Suomen perustuslaki ja YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus. Muuta kestävää perustaa ei ole, kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) alleviivasi al-Holiin liittyvässä välikysymyskeskustelussa tiistaina.

– Valitettavasti al-Holin lapsista on tullut sisäpoliittinen kysymys. Tämä välikysymys on siitä osoituksena. Meidän ei tule tehdä puoluepolitiikkaa asialla, jossa on kyse elämästä ja kuolemasta.

Eva Biaudet painottaa, että YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus on sitova.

-Suomen on noudatettava kansainvälisiä velvoitteitaan. Lähtökohtana tulee kaikissa tilanteissa olla lapsen etu. Muulla tavoin emme voi asiaa arvioida.

Biaudet kehottaa myös mediaa näkemään vastuunsa asiasta raportoitaessa.

-Salassa pidettävien asiakirjojen vuotaminen ulkoasiainministeriöstä ja muilta tahoilta, joita koskevat tiukat turvallisuusjärjestelyt, on hyvin huolestuttavaa. Ylipäätään luottamus politiikkaan heikkenee, kun julkinen keskustelu saa uutta potkua vuodoista ja erilaisista huhuista. Tällaisissa tilanteissa myös toimittajien tulee kantaa vastuunsa ja tietenkin aina harjoittaa lähdekritiikkiä.

Adlercreutz: Hanko-Hyvinkää -radan sähköistystyö käynnistyy vihdoin


– Kun tämä budjetti on toteutettu ja tämä hallitusohjelma viety läpi, Suomi on joka tapauksessa nykyistä tasa-arvoisempi, oikeudenmukaisempi, ilmastofiksumpi, yritysystävällisempi ja parempi paikka elää.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist:Tärkeä osa suurempaa SOTE-palapeliä on löytynyt


Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen ministerityöryhmä on tänään julkistanut selvityksen Uudenmaan SOTE-ratkaisusta. Seuraava askel on selvityksen lausuntokierros kunnissa.

Lue seuraava artikkeli