Blomqvist:Tärkeä osa suurempaa SOTE-palapeliä on löytynyt

Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen ministerityöryhmä on tänään julkistanut selvityksen Uudenmaan SOTE-ratkaisusta. Seuraava askel on selvityksen lausuntokierros kunnissa.

– Uudenmaan ratkaisun ehdotus on tärkeä osa suurempaa SOTE-palapeliä. Ehdotus on, että Uusimaa jaetaan SOTE-uudistuksessa viiteen alueeseen. Tämä ratkaisu antaa edellytyksiä kehittää palveluja Uudellamaalla, myös ruotsiksi, sanoo ministeri Thomas Blomqvist.

– Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä ei hajoteta. Tämä on ollut tärkeä kysymys Uudenmaan kunnille. Olen iloinen, että olemme löytäneet tukea tälle ratkaisulle hallituksen piirissä.

Thomas Blomqvist, RKP:n jäsen SOTE:n ministerityöryhmässä, näkee, että yhteistyö hallituksessa ja SOTE-ministerityöryhmässä on tuottanut tulosta ja rakentavalla tavalla ollaan löydetty yhteisymmärrystä.

 – Olemme laatineet yhteisen perustan, josta voimme jatkaa työtämme. Uudenmaan malli antaa jatkossakin uudenmaanlaisille demokraattista vaikutusvaltaa, niin, että voimme vaalien kautta jatkossakin vaikuttaa meidän sosiaali- ja terveydenhuoltoon, ministeri Blomqvist sanoo .

Biaudet: Jättäkää al-Holin lapset puoluepolitiikan ulkopuolelle

- Kun keskustelemme 30 suomalaislapsesta ja 10 suomalaisnaisesta, jotka ovat al-Holin Isis-leirillä Syyriassa, lähtökohtana tulee olla Suomen perustuslaki ja YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus. Muuta kestävää perustaa ei ole, kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) alleviivasi al-Holiin liittyvässä välikysymyskeskustelussa tiistaina.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Valtion talousarvio 2020 on Turun seudulle tärkeä

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on tyytyväinen hallituksen tekemiin koulutusinvestointeihin. Investoinnit koskevat koko koulutusketjua varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin ja yliopistoihin.

Lue seuraava artikkeli