Björn Heir haluaa eduskuntaan

Björn Heir (52), lohjalainen diplomi-insinööri ja liikkeenjohdon konsultti pyrkii eduskuntaan RKP:n listoilta Uudellamaalla.

– Toivon, että ihmiset ovat sisäistäneet, että muutoksiin on tartuttava rohkeasti ja viipymättä. Tulevan kauden eduskunta ja hallitus saavat luvan osoittaa johtajuutta ja aktiivisesti luotsata yhteiskuntaa tämän muutosvaiheen läpi, toteaa Heir.

Heir haluaa soveltaa yksityiseltä sektorilta tuttuja analyysi- ja muutoksenhallintamenetelmiä myös poliittisten toimenpiteiden ja yhteiskuntamuutosten läpiviennissä. Hänellä on laaja kokemus suurten organisaatioiden ajattelutavan muutoksen ja toimintatapojen uudistamisesta.

– Näen, että politiikassakin pitää pystyä kertomaan millä tavalla ja minkä kautta ehdotetut toimenpiteet vievät kohti tavoitetilaa. Ellei vaikutusmekanismejä pystytä kuvaamaan ja perustelemaan, sitoutuminen muutoksiin jää saamatta niiltä joiden venettä keikautetaan, eikä toimenpiteiden toimivuudestakaan ole muuta kuin toivoa, sanoo Heir.

– Joudumme yksinkertaisesti linjaamaan yhteiskunnan menoja vastaamaan paremmin tämän päivän tuloja. Ei ole kenelläkään oikeutta mennä kulutusluottoa nostamaan tulevien sukupolvien maksettavaksi, vain sillä perusteella että olemme suuriin menoihin ehtineet jo tottua, päättää Heir.

Björn on Pohjanmaalta kotoisin ja on rantautunut Espoon kautta Lohjalle. Heirien kaksikieliseen perheeseen kuuluu Björnin lisäksi vaimo ja kaksi poikaa.

Bo-Göran Åstrand kandiderar i riksdagsvalet

Bo-Göran Åstrand (f.1964), kyrkoherde i Jakobstad, har efter noggrant övervägande beslutat sig för att kandidera i riksdagsvalet i Vasa valkrets.

Lue seuraava artikkeli