Björn Månsson kandiderar i Helsingfors

Stadsfullmäktigeledamot Björn Månsson, 61, ställer upp i vårens riksdagsval i Helsingfors. Kretsstyrelsen nominerade honom på torsdagskvällen.

– Helsingfors behöver också i fortsättningen en humant och socialt tänkande, liberal riksdagsledamot. Därför har jag ställt mig till förfogande som SFP-kandidat i vårens val, säger Månsson, som leder partiets grupp i stadsfullmäktige.

– Jag har både den politiska erfarenhet som behövs och dessutom nyttig livserfarenhet också utanför den politiska sfären, poängterar Månsson.

Kampanjen inleds ändå först efter årsskiftet. Först ska advents- och julefrid få råda, säger Månsson.

I det förra riksdagsvalet 2011 ställde Månsson upp i Nylands valkrets, och blev andre ersättare. För att som helsingforsare bli invald i Nyland krävdes åtminstone då att man var en rikskändis, påpekar han.

Också denna gång tillfrågades Björn Månsson även av den nyländska kretsen, men valde alltså att ställa upp i Helsingfors. Senast var jag ännu inte etablerad i Helsingfors kommunalpolitik, men nu känns det naturligast så här, motiverar han valet. – Jag är ju infödd helsingforsare, även om jag växte upp i Pernå där pappa var präst.

Månsson har arbetat bland annat som folktingets första språkskyddsombudsman, i 27 år som ledarskribent på HBL och som Svenska riksdagsgruppens generalsekreterare. 

Kulturkarnevalens fader belönades

Svenska folkpartiet i Finland har i dag förlänat skådespelaren och Kulturkarnevalens upphovsman Mikael ”Gusse” Andersson med förtjänsttecknet för finlandssvensk gärning.

Lue edellinen artikkeli

RKP nimitti eduskuntavaaliehdokkaita Oulun vaalipiirissä

Suomen ruotsalainen kansanpuolue nimitti ensimmäiset yhdeksän eduskuntavaaliehdokkaansa Oulun vaalipiirissä

Lue seuraava artikkeli