Blomqvist: Hallituksen päätös perua kiinteistöverouudistusta oli tervetullut päätös

– Päätös lykätä uudistusta jotta verotusarvoista ja veroprosenteista päätetään samaan aikaan on tervetullut päätös, sanoo kansanedustaja Thomas Blomqvist.

RKP ja Thomas Blomqvist ovat toistuvasti huomauttaneet, että ehdotettu lakiesitys olisi voinut aiheuttaa omakotitalon omistajille kohtuuttomia korotuksia. Palautteen perusteella valtiovarainministeriö on todennut, että kiinteistöverouudistus toteutetaan yhdellä kerralla kahden sijasta. Verotusarvojen ja kiinteistöveroprosenttien uudistamisesta päätetään siis samanaikaisesti. Uudistusta koskeva päätös siirretään seuraavalle vaalikaudelle.

– Ehdotus ei ollut harkittu, ja siksi on hyvä, että hallitus vetäytyy myös tässä asiassa. Nyt on varmistettava, että kiinteistöomistajille aiheutuvat seuraukset tulevat kohtuullisiksi ja oikeudenmukaisiksi, Blomqvist sanoo.

Hallituksen alkuperäinen tavoite oli toteuttaa kaksivaiheinen uudistus. Hallitus olisi antanut syksyllä verotuksen uusimista koskevan lakiesityksen, ja seuraava hallitus olisi laatinut ehdotusta veroprosenteista seuraavan vaalikauden aikana. Tämä menettely olisi huomattavasti vaikeuttanut vaikutusten arviointeja, kuten Blomqvist on huomauttanut.

 

RKP nimesi ensimmäiset eurovaaliehdokkaansa

RKP nimesi viisi ensimmäistä eurovaaliehdokkaansa kun puoluehallitus torstaina nimesi ehdokkaita kokouksessaan Helsingissä.

Lue edellinen artikkeli

Anna-Maja Henriksson: Porvoon ja Raaseporin sairaaloiden pitää antaa kehittyä, ei ajaa alas

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson on erittäin huolestunut sairaalatoiminnan keskittämisestä Uudellamaalla.

Lue seuraava artikkeli