Blomqvist: Investoinnit Koverharin satamaan lisäävät tarvetta rautatien sähköistykselle

Kansanedustaja Thomas Blomqvist iloitsee Hangon Satama Oy:n ja satamaoperaattori Oy M. Rauanheimo Ab:n aiesopimuksesta kehittää Koverharin satamaa rahtisatamana.

– Hangon Sataman ja Oy Rauanheimon suunnitelmat kehittää Koverharin satamaa ja investoida irtolastin käsittelyyn on erittäin hyvä ja tervetullut uutinen. Suurin osa sataman tavaravirroista kuljetetaan rautateitse ja aiesopimuksessa edellytetään, että Hanko—Hyvinkää-rata sähköistetään mahdollisimman pian, Blomqvist sanoo.

– Liikenneväyliä on nyt kehitettävä, jotta satamantoiminnan tarpeisiin pystytään vastaamaan ja Länsi-Uudenmaan alueellisen kehityksen edellytyksiä voidaan parantaa. Hanko—Hyvinkää-rata on nyt sähköistettävä, Blomqvist sanoo.

Henriksson: Tervetullut ilmoitus ministeri Saarikolta päiväkirurgian jatkomahdollisuuksista Pietarsaaressa

- Tänään eduskunnan kyselytunnilla saimme ministeri Saarikolta pitkään toivotun ilmoituksen koskien mahdollisuutta jatkaa päiväkirurgista toimintaa Pietarsaaressa, RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: EU tulisi tukea investointeja taloudellisesti ja ekologisesti kestävissä hankkeissa

Rahoitusohjelma InvestEU tulee vuosina 2021-2027 lisäämään investointeja taloudellisesti ja ekologisesti kestäviin hankkeisiin. Ohjelmasta äänestetään keskiviikon täysistunnossa ja europarlamentaarikko Nils Torvaldsin (RKP/ALDE) ohjelman pääpiirteet ovat hyvät ja erittäin tärkeitä tulevaisuuden kannalta.

Lue seuraava artikkeli