Blomqvist: Panostukset koulutukseen ovat panostuksia tulevaisuuteen

Maksuton ja laadukas koulutus sekä korkeatasoinen tutkimus ovat avaimet Suomen menestykseen. Tarvitsemme panostuksia kaikilla koulutustasoilla.

Thomas Blomqvist ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä ovat pettyneitä, että hallituksen vuoden 2019 talousarvioesitys ei lupaa tarvittavia lisäpanostuksia koulutukseen. RKP on koko hallituskauden aikana painottanut, että hallituksen tekemät koulutusleikkaukset ovat kestämättömät. RKP on siksi julkaissut kymmenen kohtaa koulutuksesta.

– Hallituksella olisi vuoden 2019 talousarvioesityksen yhteydessä ollut viimeinen mahdollisuus yrittää korjata tekemänsä leikkaukset koulutukseen, mutta näin ei tehdä. Hallitus ummistaa silmänsä meidän vahvimmalle kilpailuvaltille, nimittäin korkeatasoiselle osaamiselle, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Thomas Blomqvist.

– Maksuton ja laadukas koulutus sekä korkeatasoinen tutkimus ovat avaimet Suomen menestykseen. Tarvitsemme panostuksia kaikilla koulutustasoilla. Investoinnit lasten ja nuorten edellytyksiin oppia parhaalla mahdollisella tavalla ovat aina kannattavia.

Lähetekeskustelut vuoden 2019 talousarvioesityksestä ja siihen liittyvistä lakiehdotuksista pidetään tulevalla viikolla. RKP pitää keskusteluissa vahvasti esillä koulutukseen panostamiseen liittyviä kysymyksiä.

 

 

Linkki RKP:n 10 kohdan koulutusohjelmaan: http://www.sfp.fi/fi/node/8960

 

Torvalds: EU:n menestyksen resepti on yksimielisyys ja solidaarisuus

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker piti keskiviikkoaamuna viimeisen State of the Union-puheensa ennen EU-vaaleja 2019.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Nästa regering behöver se nyttan med tvåspråkigheten

Anna-Maja Henriksson efterlyser en nationalspråksstrategi 2.0

Lue seuraava artikkeli