Blomqvist: Perhe on avain onnistuneeseen kotoutumiseen

Kansanedustaja Thomas Blomqvist ei hyväksy perheenyhdistämisen tiukentamista koskevaa hallituksen esitystä.

Blomqvist jätti siksi tänään hallintovaliokunnassa yhdessä Olli-Poika Parviasen ja Matti Semin kanssa lakiesitystä koskevan vastalauseen.

– Mahdollisuus perheenyhdistämiseen on yksi tärkeimmistä onnistuneen kotoutumisen edellytyksistä. Sopeutuminen uuteen kotimaahan on huomattavasti helpompaa, jos ei koko ajan tarvitse olla huolissaan perheenjäsentensä tilanteesta. Oikeus perhe-elämään on yksi keskeisimmistä oikeuksista, Blomqvist sanoo.

Blomqvistin mukaan hallituksen maahanmuuttopoliittinen linja on keskittynyt lähinnä siihen, että Suomea ei nähtäisi houkuttelevana maana.

– Kuka tahansa ymmärtää, että nyt esitetty tuloraja on kohtuuton. Se tekee perheenyhdistämisen lähes mahdottomaksi tulevaisuudessa. Hallitus sanoo yhtäältä, että se haluaa edistää kotoutumista, mutta toisaalta se samalla omilla toimillaan vaikeuttaa sitä huomattavasti. Hallitus sanoo yhtä, mutta tekee toista. Vaikuttaa siltä, että hallitus lähes pakkomielteisesti haluaa vähentää Suomen niin kutsuttuja vetovoimatekijöitä.

Anna-Maja Henriksson on Rkp:n uusi puheenjohtaja

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson valittiin Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajaksi Turun puoluekokouksessa.

Lue edellinen artikkeli

Wallinista ryhmäpuheenjohtaja

Kansanedustaja Stefan Wallin valittiin Ruotsalaisen eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässä Anna-Maja Henrikssonia, joka sunnuntaina valittiin Rkp:n puheenjohtajaksi.

Lue seuraava artikkeli