Blomqvist: Taksin pitäisi olla saatavilla, kun sitä tarvitsee

Uuden taksilain voimaan astumisen jälkeen moni on raportoinut ongelmista taksien tilauksissa ja saatavuudessa.

Uuden lain tavoitteina oli lisätä kilpailua ja sitä kautta parantaa saatavuutta ja alentaa hintoja. Kuitenkin monin paikoin seuraukset näyttävät olevan päinvastaiset ja hallituksen tulisi nyt analysoida ja korjata laissa olevat puutteet, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Thomas Blomqvist.

– Monella on ollut ongelmia Kela-taksien tilauksissa. Asiakkaiden on pystyttävä luottamaan siihen, että taksi on saatavilla silloin kun sitä tarvitsee. Näin ei valitettavasti ole kaikkien asiakkaiden kohdalla. Tämä ei ole hyväksyttävää ja ongelmiin on löydettävä ratkaisuja, Blomqvist sanoo.

– Etenkin haja-asutusalueilla ja ilta- ja yöaikaan on ongelmia taksien saatavuudessa. Tämä näyttää selvästi, että uudessa taksilaissa on puutteita. Lisääntyneet taksiluvat eivät valitettavasti näy taksien lisääntyneenä tarjontana, sanoo Blomqvist.

Uudessa laissa ei ole päivystysvelvoitetta, mikä on johtanut siihen, että joinakin vuorokauden aikoina taksia voi olla mahdotonta saada. Tämä on ironista, koska lakia perusteltiin nimenomaan taksien saatavuuden parantamisella, sanoo Blomqvist.

– Liikenne- ja viestintäministeriön tulisi nyt arvioida uuden taksilain vaikutukset ja korjata sen ilmiselvät puutteet, jotta taksien saatavuus voidaan turvata myös haja-asutusalueilla ja vuorokauden kaikkina tunteina, Blomqvist vaatii.

Hallituksen selvitettävä lakimuutoksen vaikutukset turvapaikanhakijoiden opiskeluun

Maahanmuuttovirasto on tulkinnut syyskuussa voimaan tullutta uutta lakia siten, että oleskelulupaa opiskelun perusteella ei enää voi hakea turvapaikanhakija, joka on saanut opiskelupaikan turvapaikkamenettelyn aikana.

Lue edellinen artikkeli

Luodaan parempia mahdollisuuksia isille olla kotona lastensa kanssa

Ruotsalainen kansanpuolue haluaa perhepoliittisen kokonaisuudistuksen myötä muun muassa parantaa isien mahdollisuutta ansiosidonnaiseen perhevapaaseen. Uudistuksen myötä RKP haluaa tehdä Suomesta maailman lapsiystävällisin maa.

Lue seuraava artikkeli