Blomqvist: Tasa-arvotyö jatkuu

Tänään vietetään Minna Canthin päivää ja huomioidaan useamman vuosikymmenen ajan tehty työ tasa-arvon vahvistamiseksi maassamme. Vallitsevissa poikkeusolosuhteissa näemme nyt erityisen selkeästi naisvaltaisten alojen työn merkityksen, jotta yhteiskunnan perustoiminnot pystytään turvaamaan.

– Nyt monet naisvaltaiset alat, kuten terveydenhuolto, varhaiskasvatus, koulu, ja palveluala, ovat ratkaisevassa roolissa ja kantavat ison vastuun yhteiskuntamme hyvinvoinnista, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo. Olen kiitollinen ja tunnen syvää kunnioitusta näiden alojen henkilöstön ammattitaitoa ja stressinsietokykyä kohtaan, sukupuolesta riippumatta. He turvaavat jokaisen suomalaisen arjen ja terveyden.

Tasa-arvon päivänä meidän suomalaisten on hyvä muistaa, että pitkäaikainen työ maamme tasa-arvon vahvistamiseksi jatkuu, myös koronan jälkeen, Blomqvist sanoo. Uuden tasa-arvo-ohjelman valmistelutyö etenee. Samaan aikaan hallituksen samapalkkaisuusohjelman valmistelu ja palkkojen läpinäkyvyyden lisääminen jatkuu. Suomen tulisi olla johtava maa tasa-arvon suhteen.

Adlercreutz: Kovat toimenpiteet, mutta selviämme tästä yhdessä

On kyse useasta kovasta toimenpiteestä, mutta uskomme kuitenkin, että voimme selvitä tästä yhdessä. Näin totesi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz ryhmäpuheenvuorossa eduskunnan keskustelussa valmiuslain käyttöönotosta koronaviruksen torjumiseksi Suomessa.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Hallitus turvaa yritysten rahoituksen korona-kriisin aikana

Hallitus esitteli tänään kattavan paketin toimenpiteitä yritysten tilanteen helpottamiseksi.

Lue seuraava artikkeli