Henriksson: Hallitus turvaa yritysten rahoituksen korona-kriisin aikana

Hallitus esitteli tänään kattavan paketin toimenpiteitä yritysten tilanteen helpottamiseksi.

– Tilanne on yrityksille ja Suomen taloudelle vakava. Hallitus kantaa tilanteesta vastuun ja tekee kaiken voitavan estääkseen terveiden yritysten kaatumisen. Tärkeintä on nyt turvata yritysten rahoitus. Korona-kriisi tulee olemaan monelle yrittäjälle todella haastava, ja me teemme kaikkemme auttaaksemme niin pieniä kuin suuriakin yrityksiä selviämään tästä. On myös tärkeää, että mahdollisimman moni työpaikka säilyy. Hallituksen paketti tarvitaan vahvistamaan luottamusta tulevaan, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo.

– Yritysten mahdollisuudet saada nopeasti lisärahoitusta on avainasemassa tämän kaltaisessa taloudellisessa kriisissä. Emme voi, emmekä aio antaa elinvoimaisten yritysten mennä konkurssiin korona-kriisin aiheuttaman kassavajeen takia. Siksi päätökset Finnveran valmiudesta lisätä suomalaisten yritysten rahoitusmahdollisuuksia 10 miljardilla eurolla ovat erittäin tervetulleita. Myös esimerkiksi Business Finlandin 150 miljoonan euron lisämäärärahat ovat erittäin tärkeitä pienten ja keskisuurten yritysten tukemiseksi. 

Hallitus esittää myös useita toimenpiteitä työmarkkinatilanteen parantamiseksi. Nämä toimet perustuvat pitkälti työmarkkinaosapuolten ehdotuksiin. Hallitus lyhentää muun muassa vähimmäisneuvotteluaikoja lomautustilanteissa viiteen päivään ja lyhentää lomautusilmoitusaikaa kahdesta viikosta viiteen päivään. Myös omavastuupäivät poistuvat, mikä helpottaa työntekijöiden tilannetta.

– Haluan osoittaa suuren kiitoksen työmarkkinaosapuolille heidän panoksestaan tänä meille kaikille vaikeana hetkenä. Kun hallitusviisikko maanantaina tapasi työmarkkinaosapuolia sanoin heille luottavani heihin. Osapuolet sosoittivat olevansa sen luottamuksen arvoisia.

– Tärkeää on myös hallituksen päätös turvata yksityisyrittäjien ja freelancereiden toimeentulo 

työttömyysturvan kautta. 

Blomqvist: Tasa-arvotyö jatkuu

Tänään vietetään Minna Canthin päivää ja huomioidaan useamman vuosikymmenen ajan tehty työ tasa-arvon vahvistamiseksi maassamme. Vallitsevissa poikkeusolosuhteissa näemme nyt erityisen selkeästi naisvaltaisten alojen työn merkityksen, jotta yhteiskunnan perustoiminnot pystytään turvaamaan.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz hallituksen tukipaketista: Rakennamme sillan notkahduksen yli

–Tarvitsemme yrityksiämme tänään, mutta ennen kaikkea tarvitsemme niitä siinä vaiheessa, kun akuutti kriisi on ohi. Tämän takia on äärimmäisen tärkeää, että rakennamme sillan tämän taloudellisen notkahduksen yli, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz sanoo.

Lue seuraava artikkeli