Borgarsdóttir Sandelin haluaa jatkaa varapuheenjohtajana

Silja Borgarsdóttir Sandelin asettuu ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi.

– Aika oppositiossa on antanut meille mahdollisuutta terävöittää RKP:n politiikkaa. Olen esimerkiksi erittäin iloinen meidän viime vuonna laatimasta ilmastopoliittisesta ohjelmasta. RKP:n voimavara on se, että pystymme näkemään ja luomaan mahdollisuuksia ja ratkaisuja myös isoimmissa haasteissa, kuten ilmastonmuutoksessa, varapuheenjohtaja Borgarsdóttir Sandelin sanoo.

– Uusi hallitusohjelma nostaa selvästi esiin kaupungit. On erittäin tärkeää, että RKP jättää jälkensä kaupunkipolitiikkaan. Meidän pitää huolehtia siitä, että suurimmat kaupungit ovat kilpailukykyisiä, että ne tarjoavat mahdollisuuksia yrityksille ja osaamisella, että ne pystyvät toimimaan ilmastonmuutoksen torjumisessa ja  että ne ovat viihtyisiä kotipaikkakuntia ihmisille. Suomi tarvitsee monipuolisemman ja vahvemman kaupunkipolitiikan ja tässä RKP voi näyttää tietä. Haluan jatkaa työskentelyä näiden kysymysten parissa, Borgarsdóttir Sandelin.

Borgarsdóttir Sandelin on toiminut puolueen varapuheenjohtajana kolme vuotta. Hänet valittiin Helsingin valtuustoon keväällä 2017 ja hän toimii varajäsenenä Helsingin kaupunginhallituksessa. RKP pitää puoluekokouksensa Vaasassa 8-9.6.

Bergqvist haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana


Ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Sandra Bergqvist asettuu ehdolle uudelleenvalintaa varten kesäkuun puoluekokouksessa. Bergqvist on toiminut RKP:n varapuheenjohtajana vuodesta 2017.

Lue edellinen artikkeli

Anders Adlercreutz johtaa Ruotsalaista eduskuntaryhmää


Ruotsalainen eduskuntaryhmä valitsi kansanedustaja Anders Adlercreutz uudeksi puheenjohtajakseen.

Lue seuraava artikkeli