Carl Haglund johtavaan asemaan Pohjoismaiden neuvostossa

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Carl Haglund on valittu Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmän puheenjohtajaksi.

Tehtävään ei ole koskaan aikaisemmin valittu Rkp:n edustajaa.

– On suuri kunnia saada johtaa näin merkittävää ryhmää. Erityisen tärkeältä tehtävä tuntuu tilanteessa, jossa pohjoismaiset kysymykset tuntuvat jäävän paitsioon suomalaisessa politiikassa. Tämä huomattiin muun muassa syksyllä, kun uusi hallitus unohti nimetä pohjosmaisesta yhteistyöstä vastaavan ministerin, sanoo Haglund. Keskiryhmä on Pohjoismaiden neuvoston viidestä puolueryhmästä toiseksi suurin, ja merkittävä toimija pohjoismaisessa parlamentaarisessa yhteistyössä. Siihen kuuluu 24 keskustalaista, liberaalia, kristillisdemokraattista ja vihreää puoluetta Pohjoismaissa.

– Pohjoismaisen yhteistyön merkitys on Suomelle yhä suurempi. Pohjoismaat antavat yksilöille, elinkeinoelämälle, vapaaehtoistoiminnalle ja päätöksentekijöille mahdollisuuksia liikkua, käydä kauppaa ja osallistua erittäin tärkeään osaamisvaihtoon. Pohjoismaiden välinen läheinen yhteistyö on myös asia, jota meidän on vaalittava globalisoituneessa maailmassamme, Haglund jatkaa.

Pohjoismaiden neuvoston seuraava istunto on 26.-29.10.2015 Reykjavikissä.

Hallitus luo kuvan itsekkäästä ja kiukuttelevasta Suomesta

Miksi hallitus ei koko sydämellään tue komission haastava työtä pakolaisten auttamiseksi?

Lue edellinen artikkeli

Neuvottelujen vetäjäksi nainen

Sipilän (kesk) tulisi kutsua uskottu toimija selvitysmieheksi selvittämään työmarkkinoilla kasvavia vastakkainasetteluita.

Lue seuraava artikkeli