Dan Ekholmista RKP:n uusi lehdistöpäällikkö

Suomen ruotsalainen kansanpuolue on nimittänyt Dan Ekholmin uudeksi lehdistöpäälliköksi.

Ekholmilla (48) on pitkä kokemus toimittajantyöstä Ylellä. Viimeisimpänä hän on toiminut TV-nytt -ohjelman politiikan toimittajana. Aikaisemmin hän toimi seitsemän vuotta uutispäällikkönä. Ekholm on lisäksi toiminut kirjeenvaihtajana Tukholmassa, Brysselissä ja Berliinissä. Lisäksi hän on toiminut lehdistöneuvoksena Suomen Tukholman suurlähetystössä.

– Odotan innolla jännittävää työtä politiikan keskiössä. Suomalainen politiikka ei ole ollut näin jännittävää sitten 1970-luvun, Ekholm sanoo.

– Tilanteessa, jossa toista kotimaista kieltä kohtaan hyökätään aggressiivisesti julkisuudessa, ja jonka perustaa heikennetään hallintouudistusten kautta, on viestin terävöittäminen entistä tärkeämpää. Puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson odottaa innolla yhteistyötä Ekholmin kanssa.

– Olemme iloisia siitä, että olemme saaneet puoluetoimistolle näin kokeneen toimittajan. Ekholmin verkostot ja osaaminen tulee tarpeeseen tavoitellessamme parempaa Suomea, Henriksson sanoo.

Ekholm aloittaa tehtävässään 1.11. Hän seuraa tehtävässä Niklas Mannfolkia, joka 23.10. alkaen siirtyy uusiin tehtäviin.

Teemme kaikkemme pysäyttääksemme rahanpesun

Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) on viimeisen vuoden aikana osallistunut Euroopan parlamentin rahanpesun ja veropaon vastaisen erityisvaliokunnan työhön. Valiokunta perustettiin niin kutsutun Panamapapers-skandaalin seurauksena.

Lue edellinen artikkeli

Helsingin RKP priorisoi sosiaali- ja terveydenhuoltoa kaupungin budjetissa

Vanhusten kotihoito, kuljetuspalvelu, oppilashuolto ja muu tuki syrjäytymisvaarassa oleville nuorille ovat joitakin RKP:n priorisoinneista Helsingin kaupungin budjetista käytävissä neuvotteluissa, jotka alkavat ensi viikolla.

Lue seuraava artikkeli