Helsingin RKP priorisoi sosiaali- ja terveydenhuoltoa kaupungin budjetissa

Vanhusten kotihoito, kuljetuspalvelu, oppilashuolto ja muu tuki syrjäytymisvaarassa oleville nuorille ovat joitakin RKP:n priorisoinneista Helsingin kaupungin budjetista käytävissä neuvotteluissa, jotka alkavat ensi viikolla.

RKP:n valtuustoryhmä tapasi torstaina ja määritteli budjettineuvotteluiden suuntaviivat. Ryhmänjohtaja Björn Månssonin mukaan ryhmä oli tyytyväinen koulutukseen ja varhaiskasvatukseen esitettyihin lisäpanostuksiin, mutta haluaa korvamerkitä lisäresursseja muun muassa oppilashuoltoon.

– Ryhmä pitää myös sisäilmaongelmista kärsivien koulujen ja päiväkotien nopeaan korjaukseen tehtyjä panostuksia tervetulleina. Suurin osa lisäresurssitarpeista on kuitenkin sosiaali- ja terveydenhuollossa. Tämä koskee etenkin vanhusten kotihoitoa, mutta RKP haluaa myös laajentaa muutama vuosi sitten rajattua oikeutta kuljetuspalveluihin.

– RKP:n mukaan nämä perustellut panostukset voidaan yhdistää alennettuun kunnallisveroprosenttiin, kun Helsingin kaupungin taloudellinen tilanne on hyvä ja verotulot kokonaisuutena kasvavat. Alempi vero olisi perusteltu huomioiden Helsingin muuten korkeammat elinkustannukset, mutta meidän on myös varmistettava, ettei kukaan kärsi huonommasta kunnallisesta palvelusta.

Lisätietoja: Björn Månsson, 040 545 0470

 

Dan Ekholmista RKP:n uusi lehdistöpäällikkö

Suomen ruotsalainen kansanpuolue on nimittänyt Dan Ekholmin uudeksi lehdistöpäälliköksi.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Sjukhuscentraliseringen bör läggas på is

SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson kräver att regeringen avbryter verkställandet av hälsovårdslagens paragraf som centraliserar sjukhusens verksamhet.

Lue seuraava artikkeli