Enemmän työpaikkoja ja enemmän rahaa käteen

RKP:n vaihtoehtobudjetin työllistävä vaikutus vuodelle 2019 on 3000 enemmän työpaikkoja hallituksen budjettiesitykseen verrattuna. Tämä on yksi tärkeimmistä johtopäätöksistä eduskunnan tietopalvelun vaikutusarvioinnissa.

– Meidän malli lisää työpaikkoja ja jättää enemmän rahaa käteen, puolueenjohtaja Anna-Maja Henriksson painottaa kun hän tänään iltapäivällä esittää vaihtoehtobudjettia eduskunnan istunnossa.- Tulokset ovat erittäin hyviä RKP:lle. Meidän vaihtoehtobudjetti luo parempaa tulokehitystä kaikissa tuloryhmissä ja sillä on myös työllistävä vaikutus. Tämä osoittaa sen, että meidän suunta on oikea.

Tänä vuonna tietopalvelun ekonomistit kävivät ensimmäistä kertaa läpi ja analysoivat jokaista vaihtoehtobudjettia. Vaihtoehtobudjettien vaikutukset verrattiin hallituksen budjettiesitykseen.

Koknaisvaltainen perhepoliittinen uudistus on yksi suurimmista panostuksista RKP:n vaihtoehtobudjetissa. Keskeinen osa siitä on, että tulosidonnainen vanhempainvapaa jatketaan 18 kuukautta tasa arvoisesti 6+6+6-mallin mukaisesti.

 

Suuria panostuksia varhaiskasvatukseen, kouluun ja koulutukseen ovat RKP:n kulmakiviä/aineksia/ohje/respeti tulevaisuuden yhteiskuntahaasteisiin. RKP on tasapainoilut vaihtoehto budjettinsa ilman että alijäämä valtiontaloudessa korotettiin.

 

RKP:n vaihtoehtobudjettia voi lukea tästä! Lue eduskunnan tietopalvelun selvitys tästä!

 

 

 

 

 

Helsingfors välskötta ekonomi är grunden för ett hållbart välfärdssamhälle

SFP i Helsingfors gruppanförande i budgetdebatten hölls av Marcus Rantala på onsdagen.

Lue edellinen artikkeli

Förslaget om stärkt vargskydd måste stoppas

Tjänstemännen i EU-kommissionen som ansvarar för rovdjurspolitiken är i färd med att försöka få igenom restriktioner för hur medlemsstaterna kan förvalta rovdjur som är strikt skyddade under EU:s art- och habitatdirektiv - såsom varg, björn och lodjur.

Lue seuraava artikkeli