Ensihoitoa ei saa keskittää

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson tyrmää hallituksen suunnitelmat pelastustoimen ja ensihoidon keskittämisestä.

– Hallituksen keskittämisinto ei näytä laantumisen merkkejä. Nyt vuorossa on kaikkein kiireellisin toiminta, ensihoito ja pelastustoimi. Ihmisten hyvinvointi ei saisi jäädä valtapolitiikan jalkoihin, Henriksson sanoo.

Hallitus valmistelee parhaillaan esitystä pelastustoimen uudelleenjärjestämisestä. Hallitus on keskittämässä pelastustoiminnan ainoastaan viiden maakunnan vastuulle. Tällä hetkellä Suomessa on 22 pelastuslaitosta.

– Ensihoidon ja pelastustoimen keskittäminen kahdeksantoista maakunnan sijaan viiteen maakuntaan tuntuu pelkältä säästötoimenpiteeltä. Missä on tämän uudistuksen logiikka? Muissa Pohjoismaissa, esimerkiksi Norjassa ja Ruotsissa pelastuslaitoksia on satoja. Suomessa meillä olisi tulevaisuudessa viisi, jos hallitus saa tahtonsa läpi. On erittäin kyseenalaista miten viisi maakuntaa pysyisi turvamaan tasapuolisesti pelastuslaitostoiminnan ja ensihoidon koko maassa.

Anna-Maja Henriksson puhui RKP:n puoluevaltuuston kokouksessa Porvoossa 1-2 lokakuuta.

Wallin tuomitsee syyrialaisia sairaaloita vastaan tehdyt hyökkäykset

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja entinen puolustusministeri Stefan Wallin vaatii kansainvälistä yhteisöä tarttumaan toimiin Venäjän toimia Syyriassa vastaan.

Lue edellinen artikkeli

Toimivien alueiden edellytyksiä ei saa heikentää

Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson esitti tänään elinkeinoelämän neuvoston kokouksessa Vaasassa huolensa siitä, että suuret uudistukset eivät tue maamme kehityspotentiaalia.

Lue seuraava artikkeli