Toimivien alueiden edellytyksiä ei saa heikentää

Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson esitti tänään elinkeinoelämän neuvoston kokouksessa Vaasassa huolensa siitä, että suuret uudistukset eivät tue maamme kehityspotentiaalia.

Hallituksen toimet sote-uudistuksen ja infrastruktuurin saralla uhkaavat heikentää tulevaisuuspotentiaalia omaavien alueiden edellytyksiä.  

– Hallitus tuntuu unohtaneen, että sillä on kokonaisvastuu yhteiskunnasta. Puhuessaan istuntosalissa työllistymisen tärkeydestä ei voi samalla heikentää menestyksekkään yrittämisen ja alueiden kasvuedellytyksiä. Hallituksen on varmistettava, että kaikille alueella työskenteleville on tarjolla koulua, terveydenhuoltoa ja toimiva infrastruktuuri, Henriksson sanoo.

Elinkeinoelämän neuvosto keskusteli myös poliitikkojen roolista yhteiskunnan ja yritysten välisessä keskustelussa.

– Meillä poliitikoilla on vastuu teiden, satamien ja yhteyksien kaltaisen infrastruktuurin ylläpidosta ja kehityksestä. Näiden on oltava kunnossa, jotta yrityksillä on edellytyksiä toimia parhaalla tavalla. On meidän vastuullamme kuunnella elinkeinoelämän tarpeita.

– Hallituksen ajaman politiikan tulisi pyrkiä maksimoimaan työllisyys ja hyödyntämään maan eri alueiden potentiaali. Tavoitteena ei voi olla maton vetäminen alueiden jalkojen alta.

Ensihoitoa ei saa keskittää

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson tyrmää hallituksen suunnitelmat pelastustoimen ja ensihoidon keskittämisestä.

Lue edellinen artikkeli

Parlamentaarinen työllisyysryhmä perustettava – kaikkien puolueiden kannettava vastuu

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ja Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin esittävät parlamentaarista työllisyysryhmää. Ryhmän tehtävänä olisi löytää ratkaisu työllisyyden parantamiseksi.

Lue seuraava artikkeli