Euroopan parlamentti hyväksyy rahanpesudirektiivin

Nils Torvalds: Kauppojen peliautomaatit eivät suhteettomasti kärsi vaatimuksista

Euroopan parlamentti on Strasbourgin täysistunnossaan selvällä enemmistöllä hyväksynyt ns. rajapesudirektiivin. Hyväksytty esitys merkitsee, että rahoitusjärjestelmän käyttö rahanpesuun ja terrorismin rahoittamiseen estetään.

Euroopan parlamentin kanta muotoiltiin jo viime kaudella, jolloin Nils Torvalds (RKP/ALDE) toimi liberaalin ALDE- ryhmän varjoraportoijana kansalaisvapaudet sekä oikeus- ja sisäasiat- valiokunnassa. Kolmikantaneuvottelut komission ja neuvoston kanssa saatettiin loppuun vuodenvaihteessa. Tämänpäiväinen äänestys koski siksi ainoastaan neuvottelutuloksen hyväksymistä. Asetuksen tarkoituksena on vahvistaa rahanpesua estävien toimenpiteitä EU:ssa. Tulos sitouttaa jäsenvaltiot valvoa joskus pelimaailmassa hyvin epäselviä omistussuhteita sekä lisätä pelitoiminnan läpinäkyvyyttä.

– Lopputulos varmistaa että toimet rahanpesun estämiseksi pannaan täytäntöön todellisia riskejä arvioimalla. Samalla omistussuhteita voidaan selvittää. Nämä olivat liberaalin ryhmän tärkeimmät tavoitteet, sanoo Torvalds. Julkisen omistajarekisterin laatiminen ja ankarampi vastuu epäilyttävistä tilisiirroista lisää mahdollisuuksia talousrikollisuuden ja terrorismin rahoittamisen torjumiseksi.

– Onnistuimme myös lisäämään riskikartoituksen rahapelien valvontaan, Torvalds jatkaa. Tämän vuoksi suomalainen kulttuurimme peliautomaatteineen kaupoissa ja ostoskeskuksissa ei suhteettomasti kärsi vaatimuksista. Riskit kasinoissa ovat todellisia ja siitä syystä olikin tärkeää että toimenpiteet ovat mitoitettu riskien mukaan.

Jäsenvaltioilla on kaksi vuotta aikaa toteuttaa direktiivin määräyksiä kansallisessa lainsäädännössä. Säännöstö sovelletaan välittömästi. Aikaisemmat lehdistötiedotteet aiheesta: http://nilstorvalds.fi/fi/rahanpesudirektiivi-jattaa-toivomisen-varaa/

Partidagsmotionerna år 2015 är 46 stycken

All partidagsinfo hittas under fliken Partidag

Lue edellinen artikkeli

Silja Borgarsdóttir Sandelin vill leda Helsingfors

Silja Borgarsdóttir Sandelin ställer upp som kretsordförande för SFP i Helsingfors.

Lue seuraava artikkeli