Geografi: Helsinki

Articles

Borgarsdóttir Sandelin haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

Silja Borgarsdóttir Sandelin asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n varapuheenjohtajana. Hän on toiminut puolueen varapuheenjohtajana vuodesta 2016.

Biaudet olisi toivonut selkeyttä ja vahvempaa tukea yritysvastuudirektiiville

RKP on pitkään työskennellyt EU-tasolla kunnianhimoisen yritysvastuulain puolesta. Tänään suuri valiokunta hyväksyi Suomen kannan.

Helsingin RKP erottaa Pennasen valtuustoryhmästä

Helsingin RKP:n valtuustoryhmä erottaa varavaltuutettu Petrus Pennasen ryhmästä. Syynä on se, että Pennanen tuomittiin keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa huumausainerikoksesta. Ryhmän päätös on yksimielinen ja astuu voimaan välittömästi.

Eva Biaudet: “On erittäin surullista, että niin pienen kansan oikeudet näyttävät olevan näin vaikea asia suurelle enemmistölle”

Hallitus antoi joulukuussa eduskunnalle esityksen saamelaiskäräjälain muutoksiksi. Esityksen tavoitteena on edistää saamelaisten itsemääräämisoikeuden toteutumista sekä parantaa saamelaisten kieltään ja kulttuuriaan koskevan itsehallinnon ja saamelaiskäräjien toimintaedellytyksiä.

Biaudet: Panostukset ihmisoikeuksien, ihmisoikeuspuolustajien ja kulttuurin puolesta erityisen tärkeitä tässä ajassa

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta ja niin sanotun jakamattoman varan eli "joululahjarahojen" jakamisesta. Kansanedustaja Eva Biaudet on erityisen tyytyväinen panostuksista kansalaisjärjestöille, jotka tekevät työtä ihmisoikeuksien, ihmisoikeusaktivistien ja kulttuurin puolesta.

Biaudet: Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on häpeäpilkku yhteiskunnassamme

Seksuaalinen ja sukupuolittunut häirintä ja väkivalta ovat osa monien tyttöjen ja naisten arkea.

Biaudet: EU:n tulee vahvistaa nopean toiminnan kykyään

Kansanedustaja Eva Biaudet piti tänään ryhmäpuheenvuoron eduskunnan lähetekeskustelussa valtioneuvoston selonteosta sotilasosaston asettamisesta korkeaan valmiuteen osana Ranskan, Belgian ja Suomen muodostaman EU:n taisteluosaston valmiusvuoroa 1.1.–30.6.2024. Biaudet korosti erityisesti kansainvälisen yhteistyön ja vastuun merkitystä.

Fossiilivapaa teräs on osa tulevaisuutta - Adlercreutz ja Torvalds tehdasvierailulla Raahessa

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz ja Europarlamentaarikko Nils Torvalds vierailivat SSAB:n terästehtaalla Raahessa maanantaina 13.11. Adlercreutz ja Torvalds tapasivat yhtiön ja tehtaan johtoa, sekä tutustuivat tehtaan työhön sekä tuotantoon.

HUS joutuu nostamaan asiakasmaksuja ja myymään omaisuutta

HUS-yhtymän hallitus kokoontui tänään käsittelemään vuoden 2024 talousarvion linjauksia. Kokoukseen osallistui RKP:n hallituksen jäsenet Elin Blomqvist-Valtonen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelta ja Karin Cederlöf Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelta.

RKP ei aseta omaa ehdokasta presidentinvaaleissa

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluehallitus päätti kokouksessaan torstaina, että puolue ei aseta omaa ehdokasta vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Puoluehallituksen päätös oli yksimielinen.

RKP Helsinki: Henkilöstöpula on asetettava etusijalle

RKP vaatii toimenpiteitä henkilöstöpulan ratkaisemiseksi, toivoo selvityksen hallitusohjelman vaikutuksista ja jättää esityksen liikenneratkaisuista.

Silja Borgarsdóttir Sandelin asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa

– Viime vuosien haasteet ovat ravistelleet yhteiskuntaa. Maailmanlaajuinen pandemia ja Venäjän brutaali hyökkäys Ukrainaan ovat horjuttaneet Eurooppaa odottamattomalla tavalla. Näiden akuuttien kriisien ohella ilmastokriisi koettelee meitä edelleen, eikä ole häviämässä minnekään. Tarvitsemme edelleen nopeasti ratkaisuja sen ratkaisemiseksi. Poliitikot joutuvat seuraavalla hallituskaudella tekemään tärkeitä ja pitkälle tulevaisuuteen kantavia päätöksiä. Olen mielellään yksi heistä, sanoo Borgarsdóttir Sandelin.

Biaudet: Sukupuolten tasa-arvo, ihmisoikeuspuolustajat ja Helsingin seudun julkinen liikenne saavat ”joululahjarahoja”

Valtiovarainvaliokunta on lisännyt budjettiin määrärahoja naisjärjestöille, ihmisoikeustyölle sekä naisiin kohdistuvan väkivallan ja ihmiskaupan vastaiselle työlle.

Biaudet: Rauhan puolesta on tehtävä työtä

YK:n päätehtävänä on maailmanrauhan säilyttäminen. Tänään, kun vietämme YK:n päivää, meitä muistutetaan YK:n merkityksestä ja siitä, että YK:lla on nyt tärkeämpi rooli kuin koskaan. Venäjän ydinaseuhka ja sen hyökkäys Ukrainaan ovat muuttaneet kansainvälistä turvallisuuspoliittista tilannetta täysin.

Nylander: Sairaaloiden lakkauttamisella voi uhkailla vain kerran

Kun HUSin omistajat, eli neljä hyvinvointialuetta ja Helsingin kaupunki, viime perjantaina kokoontuivat neuvottelemaan omistajien maksuosuuksista HUSin alijäämän kattamiseksi, oli selvää, ettei yksikään omistaja ollut halukas hyväksymään ehdotusta palveluverkon rajuista siinä muodossa, Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja Mikaela Nylander sanoo.

Wickström: Lähisairaaloiden palvelut pelastettu Porvoossa, Lohjalla ja Raaseporissa

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström iloitsee siitä, että HUSin hallitus tänään on päättänyt luopua suunnitelmistaan muuttaa lähisairaaloiden palveluita ensi vuonna. Käytännössä omistajien, eli uusimaalaisten hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin, on keskusteltava HUSin budjettikehysten kasvattamisesta leikkauksien välttämiseksi.

RKP tukee Helsingin talousarvioesitystä: Tarpeellisia panostuksia päiväkoteihin, kouluihin ja henkilökuntaan

RKP on kaupunginhallituksen jäsenenä osallistunut neuvotteluihin Helsingin kaupungin ensi vuoden talousarviosta ja tukee talousarvioesitystä.

Wickström: Lohjan synnytysosaston sekä Lohjan, Porvoon ja Malmin päivystyksien turvaaminen on oikea päätös – nyt Lohjan, Porvoon ja Raaseporin jäljellä olevat palvelut on pelastettava!

Henrik Wickström, joka toimii Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen toisena varapuheenjohtajana sekä RKP:n varapuheenjohtajana, on tyytyväinen siihen, että Lohjan synnytysosasto sekä Lohjan, Porvoon ja Malmin yhteispäivystykset on poistettu HUS:in hallituksen säästölistalta, jota tullaan käsittelemään ensi maanantain kokouksessa.

Blomqvist-Valtonen ja Cederlöf: HUSin uusi leikkauslista on aluesairaaloillemme kuin märkä rätti vasten kasvoja

HUSin virkamiesjohto esitti tänään uuden ehdotuksen säästötoimenpiteiksi HUSin talouden tasapainottamiseksi vuodelle 2023. Esitys heikentäisi voimakkaasti Uudenmaan aluesairaaloita. Muun muassa Porvoon ja Lohjan sairaaloiden päivystysluontoiset ortopediset leikkaukset esitetään lakkautettaviksi. Ortopedinen päivystys hoitaa kiireelliset leikkaukset esimerkiksi auto-onnettomuuksien tai muiden suuronnettomuuksien sattuessa ja mahdollistaa ympärivuorokautisen leikkaustoiminnan. Raaseporin sairaalaa uhkaavat uudelleenjärjestelyt. 

Biaudet: Suomen pitää sitoutua feministiseen ulkopolitikkaan

Eduskunnan täysistunnossa käytiin tänään lähetekeskustelu valtioneuvoston tasa-arvopoliittisesta selonteosta.

Helsingin palkanmaksusotku: Yhteisiä varojamme on käytettävä vastuullisemmin

Helsingin kaupungin palkanmaksu on ollut sekaisin jo useita kuukausia. Syy ongelmiin on uuden palkanlaskuohjelman Sarastian käyttöönotto ja pula palkanlaskijoista. Ohjelman kapasiteetti on osoittautunut riittämättömäksi kaupungin tarpeille ja sen seurauksena on käyttöönotossa ilmennyt useita haasteita. Vaikka kriisin pahimman vaiheen yli on päästy niin eivät kaikki ongelmat ole vieläkään ratkenneet.

RKP vaatii, että hyvinvointialueet noudattavat lakia

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisvastuun siirtyessä kunnilta hyvinvointialueille lakkautetaan myös Kårkullan kuntayhtymä, joka tuottaa ruotsinkielisiä kehitysvammaisten tukipalveluita ja erityishuoltoa. Uudellamaalla toiminut projekti Kepa Uusimaa esittää, että sekä suomen- että ruotsinkieliset vaativan erityishuollon palvelut keskitetään HUS-yhtymälle. Ruotsalainen kansanpuolue (RKP) vastustaa esitystä ja on jättänyt asiasta kannanoton kaksikielisille hyvinvointialueille ja Helsingin kaupungille.

RKP mukana Helsinki Pridessa

RKP, Ajatushautomo Agenda, RKP-Nuoret, RKP:n naisjärjestö ja Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs järjestävät tapahtumia koko pride viikon ajan.

Biaudet: Kaksi naapurimaata jotka edustavat rauhaa, demokratiaa ja vapautta, ottavat nyt yhdessä askeleen kohti Naton jäsenyyttä

Eduskunnassa on tänään käyty palautekeskustelu Valtioneuvoston selonteoista Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon ja turvallisuusympäristön muutoksesta. Kansanedustaja Eva Biaudet korosti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa Suomen tulevaa Nato-profiilia ja hyvää yhteistyötä Ruotsin kanssa.

Simon Granroth haluaa jatkaa Helsingin RKP:n puheenjohtajana

Simon Granroth haluaa jatkaa Helsingin RKP:n puheenjohtajana ja asettuu ehdolle puheenjohtajavaaleissa. Granroth on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2021. Hän on myös Silja Borgarsdóttir Sandelinin varajäsen kaupunkiympäristölautakunnassa.

Borgarsdóttir Sandelin haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

Silja Borgarsdóttir Sandelin haluaa jatkaa RKP:n puheenjohtajana ja asettuu ehdokkaaksi varapuheenjohtajavaaleissa. Borgarsdóttir Sandelin on toiminut puolueen varapuheenjohtajana vuodesta 2016.

Biaudet: Nato-jäsenyys voi olla Suomelle ja Ruotsille yhteinen puolustusratkaisu tilanteessa jossa Venäjä ei kunnioita kuin sotilaallista valtaa

Eduskunnassa on tänään käyty lähetekeskustelu valtioneuvoston ajankohtaisselonteosta turvallisuusympäristön muutoksesta.

Biaudet: Postin hinnoittelu vaarantaa median monimuotoisuuden ja vaikuttaa erityisesti Hufvudstadsbladetiin

Kansanedustaja Eva Biaudet on jättänyt kirjallisen kysymyksen Postin hinnoittelusta ja median monimuotoisuuden vaarantumisesta pääkaupunkiseudulla.

Borgarsdóttir Sandelin: Vihaa ei tule kohdistaa Suomen venäjänkielisiä kohtaan

Useat Suomessa asuvat venäjänkieliset ja venäläistaustaiset ihmiset ovat huolissaan johtuen Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Jotkut heistä kertovat joutuneensa vihan kohteeksi esimerkiksi julkisilla paikoilla. Tämä tulee ilmi Helsingin Sanomien teettämässä kyselyssä. Myös Mannerheimin Lastensuojeluliitto vahvistaa, että useat venäläistaustaiset lapset ja nuoret ovat joutuneet nyt kiusaamisen kohteeksi.

Kuraattorit ja psykologit pysyvät koulutuksen toimialan alla Helsingissä: voitto lapsille ja kouluille

Olemme erittäin iloisia siitä, että kuraattorit ja koulupsykologit pysyvät kasvatuksen ja koulutuksen toimialan alla Helsingissä, sanoo kaupunginhallituksen jäsen Marcus Rantala ja kaupunginvaltuutettu ja koulutus- ja kasvatusjaoston jäsen Nora Grotenfelt.

Biaudet: Ihmisoikeuksia on suojeltava joka päivä

– EU:n, Euroopan neuvoston, Etyjin ja YK:n ihmisoikeussopimusjärjestelmän vahvistaminen on Suomen etu. Tällä hetkellä monenvälinen yhteistyö ja sääntöihin perustuva ihmisoikeusjärjestelmä kyseenalaistetaan sekä sisältä että ulkoa päin. Ihmisoikeuksien suhteen ei haeta kompromisseja. Meidän tulee työskennellä strategisesti saavuttaaksemme ne tavoitteet, joihin olemme sitoutuneet, ja samalla myös tukea ihmisoikeusaktivistien työtä.

Adlercreutz ja Biaudet nimitetään Pohjoismaiden neuvostoon

- Tarvitsemme yhteisen näkemyksen Pohjoismaiden tulevaisuudesta.

Biaudet: Eduskunta on jälleen antanut vahvan tukensa naisjärjestöjen työlle

Kolmantena vuotena peräkkäin eduskunta vahvistaa kolmen kattojärjestön; Naisjärjestöjen keskusliiton, NYTKIS ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n yhteiset määrärahat 918 000 euroon.

Biaudet: Jokaisella tulee olla oikeus määritellä oma juridinen sukupuolensa

Kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) osallistui tänään eduskunnan täysistunnon keskusteluun Oikeus olla-kansalaisaloitteesta, joka käsittelee translain uudistusta.

Biaudet: Maahanmuuttoa ja ihmisoikeuksia ei tule erottaa toisistaan EU:ssa.

– Muuttoliike vaikuttaa moniin yhteiskunnan hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyviin tekijöihin, totesi kansanedustaja Eva Biaudet ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheessa valtioneuvoston EU-selonteosta keskiviikkona.

Helsingin RKP:n listalla 115 kuntavaaliehdokasta

Helsingin RKP toimitti eilen ehdokaslistansa 13.6 pidettäviin kuntavaaleihin. RKP:llä on Helsingissä yhteensä 115 ehdokasta listalla. Listaa on mahdollista päivittää 4.5 asti uusilla ehdokkailla.

Helsingin RKP: RKP haluaa edistää puistojen viihtyvyyttä Helsingissä

RKP:n ryhmäaloite, jonka tarkoitus on edistää Helsingin puistojen viihtyvyyttä, hyväksyttiin keskiviikkoillan valtuustokokouksessa. Lisää yleisiä käymälöitä on luvassa, kuin myös suurempia roska-astioita.

Borgarsdóttir Sandelin: Pitkäaikainen ja kestävä asumispolitiikka

Helsingin kaupunginvaltuusto on eilen hyväksynyt asumisen ja siihen liittyvän maankäytön ohjelman (AM-ohjelma). Valtuuston jäsen Silja Borgarsdóttir Sandelin, joka piti RKP:n ryhmäpuheenvuoron, on tyytyväinen ohjelmaan.

Helsingin RKP hyväksyi budjettisopimuksen: turvaa palvelut, kasvun sekä taloudellisesti kestävän ja pitkän aikavälin linjan

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kaupunginvaltuustoryhmä hyväksyi kokouksessaan keskiviikkona sopimuksen Helsingin ensi vuoden budjetista kokoomuksen, vihreiden ja sosiaalidemokraattien kanssa.

Biaudet: Turvallisuuspolitiikassa laaja agenda

Suomi korostaa ihmisoikeuksien, oikeusvaltion ja tasa-arvon aktiivista edistämistä. Tätä painotti kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) ryhmäpuheessaan eduskunnan keskustelussa ulko- ja turvallisuuspolitiikan selonteosta keskiviikkona.

Kaikilla on oikeus turvalliseen arkeen

Kenneth Eriksson, rikosylikonstaapeli Helsingin poliisilaitoksessa, asettuu ehdolle Helsingissä kevään eduskuntavaaleissa RKP:n ehdokkaana. Eriksson, 58, on uransa aikana työskennellyt vakavien väkivaltarikosten, huumausainerikosten ja ihmiskaupparikosten parissa.

Kolme uutta eduskuntavaaliehdokasta Helsingissä

Kenneth Eriksson, Laura Finne-Elonen ja Niklas Rönnberg asettuvat ehdolle Helsingissä kevään eduskuntavaaleissa RKP:n ehdokkaina.

Puolueristeily 11-13.1.2019

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen äänestäjiä, aktivistejä sekä luottamushenkilöitä kokoontuu risteilylle Tukholmaan tammikuussa.