Gestrin lopettaa eduskunnassa

Christina Gestrin ei asetu ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 2015

”Viidentoista vuoden ja liki neljän eduskuntakauden jälkeen tuntuu oikealta ratkaisulta hakeutua uusiin haasteisiin.” ”Eduskuntatyö on ollut mielekästä ja mielenkiintoista ja se on antanut minulle mahdollisuuden vaikuttaa sekä paikallisella että kansainvälisellä tasolla. Toiveenani on että pystyn tulevissa työtehtävissä hyödyntämään sitä laajaa osaamista ja kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, mitä eduskuntatyö on minulle antanut. Haluan myös jatkossa edistää pohjoismaista yhteistyötä, Itämeren maiden yhteistyötä sekä vihreää ja sinistä kasvua”

Christina Gestrin oli keväällä 2014 ehdokkaana Euroopan parlamentin vaaleissa. Hän on RKP:n ensimmäisellä varapaikalla Nils Torvaldsin jälkeen. Eduskunnassa Christina Gestrin toimi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana 2004-2007. Hän on m.m. ollut ympäristövaliokunnan, ulkoasiainvaliokunnan, suuren valiokunnan ja valtionvarainvaliokunnan jäsen. Hän oli vuosina 2008- 2011 Parlamentaarisen Itämeriyhteistyön (BSPC) puheenjohtaja ja on toista kautta Pohjoismaiden neuvoston jäsen sekä sen ympäristö- ja luonnonvaravaliokunnan puheenjohtaja. Gestrin toimii myös puheenjohtajana Svenska Finlands Folktingetissä (Suomenruotsalaiset kansankäräjät) sekä Nylands Fiskarförbundissa.

Mikaela Nylander: Sluta fokusera enbart på pensionsåldern

De senaste veckorna har arbetsmarknadsorganisationerna fört seriösa förhandlingar om pensionsreformen. Hittills har man ändå ensidigt fokuserat på höjningen av pensionsåldern och försummat diskussionen om hur folk ska orka i arbetslivet.

Lue seuraava artikkeli