Gestrin: Turvapaikka- ja pakolaispolitiikka ovat osa EU:n tehtäväkenttää

Punainen risti kertoo tänään maailman pakolaistilanteesta

Suomen Punainen Risti esittelee tänään eduskunnan kansalaisinfossa tiedotuskampanjansa maailman pakolaistilanteesta ja pakolaisten elinehdoista

– Kampanja muistuttaa meitä siitä, että miljoonat ihmiset ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan ihmisoikeusloukkauksien ja konfliktien vuoksi, toteaa kansanedustaja ja EU-vaaliehdokas Christina Gestrin (RKP). Gestrinin mielestä turvapaikka- ja pakolaispolitiikka ovat osa Euroopan unionin tehtäväkenttää. Suomella on EU:n jäsenmaana tärkeä rooli painottaa turvapaikkaoikeutta osana maamme omia ja EU:n perusoikeuksia. Meidän on kannettava vastuumme pakolaisten suojaamiseksi. Sen teemme parhaiten toimivien menettelytapojen kautta sekä vastaanottamalla kiintiöpakolaisia. Meidän ei sovi unohtaa, että vielä 15 vuotta sitten Balkanin sodan aikana, miljoonat ihmiset elivät pakosalla meidän omalla mantereellamme. Nyt kaksi entistä Jugoslavian valtiota, Slovenia ja Krotia, ovat EU:n jäsenmaita.

– Askel konfliktista demokratiaan voi tapahtua yllättävän nopeasti, mutta niin kauan kun ihmisiä sorretaan tai sota on käynnissä, on välttämätöntä, että ihmisillä on mahdollisuus päästä turvaan, painottaa Gestrin. Euroopan parlamentilla on nykyään yhä tärkeämpi rooli EU:n turvapaikka- ja pakolaispolitiikan muotoilussa. Liberaaliryhmä ALDE on pitkään ja järjestelmällisesti työskennellyt pakolaisten oikeusasemaa koskevan yleissopimuksen ja ihmisoikeuksiin perustuvan turvapaikkapolitiikan puolesta.

– Haluan RKP:n europarlamentaarikkona jatkaa työtä näiden arvojen puolestapuhujana, toteaa Gestrin lopuksi.

Tasa-arvoinen EU?

Borgarsdóttir Sandelin, Böling ja Gestrin keskustelevat Euroopan unionin tasa-arvoisuudesta

Lue edellinen artikkeli

Våldet mot kvinnor måste stoppas!

Vi måste få till stånd en attitydförändring och minska på våldet mot kvinnor, säger Anna-Maja Henriksson på internationella kvinnodagen.

Lue seuraava artikkeli