Haglund: Jättäkää lapset rauhaan

– Pääsääntö tulisi olla, että säästöt kohdistuvat aikuisiin eikä lapsiin, sanoi Haglund puoluekokouksen puheessaan.

– Nyt päiväkotilapset ja koululaiset tulevat olemaan suurimpia maksajia, kun Sipilän hallitus laatii suunnitelmansa tulevaisuudesta. Vaadin, että hallitus jättää lapsemme rauhaan. Lasten ei tule säästää, Haglund totesi avauspuheessaan Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokouksessa Pohjanmaalla. Hallituksen säästöt ovat laajuudeltaan oikeat, mutta ne ovat väärin kohdennettuja koska ne kohdistuvat tulevaisuuteemme, eli koulutukseen.

– Hallituksen linjaukset leikkauksista, jossa koulutus joutuu kantamaan suurimman taakan, eivät ole hyväksyttäviä. Sipilän hallitus lähettää nyt suurimman laskun lapsillemme. Näin emme nosta Suomea, Haglund totesi.

RKP esittää syyskuussa oman vaihtoehtoisen talousarvionsa, jossa säästöt koulutuksessa ja tutkimuksessa ovat kohtuullisella tasolla. Aikoinaan, kun Lipposen hallitus 1990-luvulla teki suuria säästöjä, panostettiin kuitenkin samalla osaamiseen. Se nähtiin vaikeina aikoina panostuksena tulevaisuuteen. Myöhemmin on voitu todeta, että nämä panostukset ovat johtaneet hyviin tuloksiin. Nokia ja muut teknologiakeskittymät, sekä tänä päivänä myös start-up ilmiöt kuten Slush, ovat esimerkkejä tästä.

 

Haglundin puhe kokonaisuudessaan

Anna-Maja Henriksson till Juha Sipilä: Det är inte för sent

En av regeringens märkliga nyheter var att vi nu har en kombinerad arbets- och justitieministerportfölj

Lue edellinen artikkeli

RKP uusi koko varapuheenjohtajiston

Mikaela Björklund (Närpiö), Christina Dahlblom (Helsinki) ja Nicke Wulff (Turku) valittiin RKP:n uudeksi varapuheenjohtajiksi.

Lue seuraava artikkeli