Haglund: Työ on paras tie kotoutumiseen

Puheenjohtaja Haglund tukee sisäministeri Orpon ajatusta turvapaikanhakijoiden mahdollisimman nopeasta työllistymisestä. Sisäministeri esitti eilen, että joustavia palkkajärjestelyjä voitaisiin harkita.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund tukee sisäministeri Orpon ajatusta turvapaikanhakijoiden mahdollisimman nopeasta työllistymisestä. Sisäministeri esitti eilen, että oppisopimuskoulutuksen, työssä oppimisen sekä työn ja koulutuksen joustavan yhteensovittamisen lisäksi voitaisiin harkita joustavia palkkajärjestelyjä. Esitystä kritisoi etenkin ulkoministeri Soini.

– Ajatus on hyvä. Työ on ehdottomasti paras tapa kotoutua. Kuten esimerkit Pohjanmaan maakunnasta osoittavat, työpaikka on myös erinomainen paikka oppia kieltä. Samalla on valitettavaa, että hallituksen sisällä taas vaikuttaa olevan toimijoita, jotka haluavat ennemmin sementoida nykyiset rakenteet kuin tuoda uusia ryhmiä työmarkkinoille, Haglund toteaa.

RKP esitti jo syksyllä, että ulkomaalaislain 79 pykälää tulisi muuttaa siten, että maahan saapuneet voisivat aloittaa työnteon heti joutumatta odottamaan kolmea kuukautta. Puheenjohtaja Haglund on lisäksi vaatinut ulkomaalaisen työvoiman tarveharkinnasta luopumista, jotta yritykset voivat palkata työntekijöitä aloille, joilla nyt vallitsee osaavan työvoiman pula.

– On paradoksaalista, että tietyn hallituspuolueen edustajat kyllä voisivat harkita perustuslain vastaista alempaa tukea turvapaikanhakijoille, mutta kun esitetään kotouttamisen helpottamista joustavoittamalla työjärjestelyitä, ollaan yhtäkkiä esitystä vastaan. Se osoittaa vain sen, että ulkoministeri ei ole kaikkien asialla, vaan ainoastaan mielistelee omia äänestäjiään, Haglund päättää.

Adlercreutz ja Biaudet: Poliittisten irtopisteiden kalastelu katkaistava

Ministereiden lausuntojen perusteella voi helposti uskoa, että Suomea kohtaa joukko ylipääsemättömiä haasteita, ja että koko maan yhteiskuntarakenteen perustuksia koetellaan 32 000 turvapaikanhakijan takia.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson pitää Soinin sooloilua Puolan suhteen erittäin vakavana

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson katsoo, että ulkoministeri Soinin toiminta horjuttaa vakavasti Suomen EU-politiikan vakiintuneita periaatteita.

Lue seuraava artikkeli