Henriksson pitää Soinin sooloilua Puolan suhteen erittäin vakavana

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson katsoo, että ulkoministeri Soinin toiminta horjuttaa vakavasti Suomen EU-politiikan vakiintuneita periaatteita.

  Ulkoministeri Timo Soini (ps.) jatkoi maanantaina kritiikkiään koskien EU-komission päätöstä reagoida Puolan oikeusvaltioon ja lehdistönvapauteen kohdistuviin rajoituksiin. Soini kritisoi komissiota siitä, että se vain kärjistää tilannetta ottamalla käyttöön raskaimman toimenpiteensä. Komissio on aloittanut tutkinnan Puolan oikeusvaltiotilanteen osalta. Henriksson muistuttaa, että EU:n jäsenvaltiot ovat sitoutuneet yhteisiin arvoihin ja velvoitteisiin.

– Suomen vakiintunut kanta EU:ssa on ainakin tähän asti ollut oikeusvaltioperiaatteen aktiivinen edistäminen ja puolustaminen. Siksi Soinin epäselvä kanta on erittäin hämmentävä, sanoo Henriksson. On ilmeistä, että hallituksella on tässäkin EU-kysymyksessä sisäisiä ristiriitoja. Henriksson kyysyykin mikä hallituksen kanta oikeastaan on.

– Pääministeri Sipilä, mikä on Suomen kanta oikeusvaltioperiaatteen puolustamiseen EU:ssa? On yhteinen velvollisuutemme reagoida, kun keskeiset periaatteet ovat uhattuina, sanoo Henriksson.

Haglund: Työ on paras tie kotoutumiseen

Puheenjohtaja Haglund tukee sisäministeri Orpon ajatusta turvapaikanhakijoiden mahdollisimman nopeasta työllistymisestä. Sisäministeri esitti eilen, että joustavia palkkajärjestelyjä voitaisiin harkita.

Lue edellinen artikkeli

SFP i Nyland: Tänk kritiskt och bär ansvar

SFP i Nyland uppmanar ledande politiker i vårt land att inte skapa ytterligare oro i en utmanande tid genom otydliga uttalanden och oklara ställningstaganden.

Lue seuraava artikkeli