Haglundille poro lahjaksi

Enontekiön porosaamelaiset – Jauristunturin siida – ja saamelaiskäräjät antoivat puolustusministeri Carl Haglundille sähköisellä kaulapannalla varustetutun poronvasan lahjaksi. Ministeri vieraili Enontekiöllä 28 – 29.9.2014

Enontekiön porosaamelaiset – Jauristunturin siida –  ja saamelaiskäräjät antoivat puolustusministeri Carl Haglundille sähköisellä kaulapannalla varustetutun poronvasan lahjaksi.  Ministeri vieraili Enontekiöllä 28 – 29.9.2014

”Olen hyvin otettu tästä arvokkaasta lahjasta. Se on suuri kunnianosoitus, jota en olisi ikinä uskonut saavani” toteaa ministeri Haglund. Hän lisää vielä, että ”yhteistyö saamelaisten kanssa on aina toiminut hyvin ja minulle ja koko puolueelle on kunnia-asia toimia alkuperäiskansan aseman vahvistamisen puolesta. Hallitusohjelmassa oli kunnianhimoisia tavoitteita saamelaisasioiden edistämiseksi, mutta nyt ne ovat kaikki täyttymässä mikä osoittaa että puolueeseen voi luottaa. Sen mitä lupaamme, pyrimme täyttämään ”.

RKP Saamen puheenjohtaja Tuomas Aslak Juuso alleviivaa myös yhteistyön tärkeyttä todetessaan, että ”suora keskusteluyhteys maan hallitukseen on tärkeä asia saamelaisille. On historiallista, että RKP:n ministeri Anna-Maja Henrikssonin johdolla viimeinkin ILO 169-sopimuksen ratifiointi näyttää valmistuvan eduskunnan käsittelyyn. Myös saamelaiskäräjälaki ja sen keskeiset uudistukset ovat edistysaskelia Suomelle, kyseinen esitys auttaa Suomea seuraamaan sen kansainvälisiä velvoitteita koskien alkuperäiskansojen oikeuksia.”  

Enontekiön porosaamelaiset ovat lahjoittaneet Monacon ruhtinas Albertille poronvasan hänen vieraillessaan Enontekiöllä vuonna 2012. Ministeri Haglundin poro laiduntaa samassa Jauristunturin siidassa kuin ruhtinas Albertin poro. Saamelaisalueen koulutuskeskuksen vt. rehtori Janne Näkkäläjärvi huolehtii teknisistä järjestelyistä siten, että puolustusministeri voi seurata poronsa laiduntamista tietokoneella.

Dags för jämställdhetstalko

För Svenska folkpartiet är det en självklarhet att män och kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter att forma sitt eget liv. Jämställdhet ger frihet från de begränsningar som könsrollerna skapar.

Lue edellinen artikkeli

Tidigarelägg språkundervisningen för skolelever

Svenska folkpartiet i Nyland uppmuntrar kommuner att tidigarelägga språkundervisningen för skolelever.

Lue seuraava artikkeli