Hallituksen lisätalousarviossa osoitetaan 30 miljoonaa euroa rantaradan kehittämiseen

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on iloinen siitä, että hallituksen tänään esittämässä lisätalousarviossa on määrätty 30 miljoonaa euroa rantaradan kehittämiseen. Summa on osa hallituksen investointiohjelmassa rantaradan parantamiseen varattua 80 miljoonaa euroa.

-Viimein rantaradan kehitys etenee.  Tavoitteenamme on ryhtyä tällä hallituskaudella toimenpiteisiin rantaradan infrastruktuurin vahvistamiseksi niin, että voimme lisätä Helsingin ja Länsi-Uudenmaan välistä junaliikennettä. Meidän on myös turvattava yhteydet Turkuun. Tavoitteena on luoda edellytykset Hangon ja Helsingin väliselle lähiliikenteelle, Wickström sanoo.

Yksityiskohdat siitä, miten 30 miljoonaa euroa käytetään, selviää myöhemmin.

Henriksson: Tärkeitä panostuksia valtatie 8:aan ja Rantarataan hallituksen lisätalousarviossa

Hallitus hyväksyi tiistaina 21.5. hallituksen esityksen vuoden 2024 toiseksi lisätalousarvioksi. Osana niin sanottua Länsirannikon kilpailukyvyn ja kasvun edistämispakettia myönnetään 24 miljoonaa euroa valtatie 8:n parantamiseen välillä Edsevö-Lepplax. Lisäksi myönnetään 30 miljoonaa euroa Rantaradan kehittämisen ensimmäiseen vaiheeseen välillä Karjaa-Kauklahti.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Uusi omistajapoliittinen periaatepäätös painottaa kestävää kasvua ja vastuullista omistajuutta

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz on tänään 23. toukokuuta 2024 esitellyt hallituksen uuden omistajapoliittisen periaatepäätöksen. Periaatepäätös on valtio-omisteisten yhtiöiden omistajaohjauksen keskeisin dokumentti.

Lue seuraava artikkeli