Henriksson: Tärkeitä panostuksia valtatie 8:aan ja Rantarataan hallituksen lisätalousarviossa

Hallitus hyväksyi tiistaina 21.5. hallituksen esityksen vuoden 2024 toiseksi lisätalousarvioksi. Osana niin sanottua Länsirannikon kilpailukyvyn ja kasvun edistämispakettia myönnetään 24 miljoonaa euroa valtatie 8:n parantamiseen välillä Edsevö-Lepplax. Lisäksi myönnetään 30 miljoonaa euroa Rantaradan kehittämisen ensimmäiseen vaiheeseen välillä Karjaa-Kauklahti.

– Sekä valtatie 8:n että Rantaradan parannukset ovat RKP:n pitkäaikaisia tavoitteita. Tänään tehty päätös on konkreettinen tulos RKP:n hallitustyöstä, sanoo RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson.

– Olen erittäin iloinen siitä, että valtatie 8:n parannukset välillä Edsevö-Lepplax nyt etenevät. Tämä hanke on merkittävä sekä liikenteen sujuvoittamisen että liikenneturvallisuuden kannalta. Jokainen vaaratilanne ja onnettomuus on yksi liikaa. Panostukset Rantarataan ovat myös erittäin tervetulleita, ja niillä on suuri merkitys radan tulevaisuuden kehityspotentiaalin kannalta. Panostukset valtatie 8:aan ja Rantarataan ovat tärkeitä niin alueen asukkaille kuin myös elinkeinoelämälle, sanoo Henriksson.

Lisätalousarvioesitys annetaan eduskunnalle torstaina 23.5, jolloin se julkaistaan kokonaisuudessaan.

RKP:n ministeriryhmä korostaa perustuslakivaliokunnan uuden rajalain käsittelyn tärkeyttä

Hallitus antoi 21.5. eduskunnalle lakiesityksen väliaikaisista toimenpiteistä välineellistetyn maahantulon torjumiseksi. Laki vahvistaa rajaturvallisuutta ja antaa Suomelle työkaluja muiden maiden painostusta tarkoituksena horjuttaa itsemääräämisoikeuttamme vastaan. Lakiesityksessä säädetään, milloin valtioneuvosto voi rajoittaa turvapaikkahakemusten vastaanottoa rajalla. Päätös edellyttää aina yhteistoimintaa tasavallan presidentin kanssa. Lakia voidaan käyttää vain äärimmäisen pakottavissa ja poikkeuksellisissa tilanteissa, ja se on voimassa enintään kuukauden kerrallaan. Lain käyttöönotto edellyttää epäilyä siitä, että toinen maa uhkaa Suomen täysivaltaisuutta ja turvallisuutta, eikä muita toimenpiteitä pidetä riittävinä.

Lue edellinen artikkeli

Hallituksen lisätalousarviossa osoitetaan 30 miljoonaa euroa rantaradan kehittämiseen

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on iloinen siitä, että hallituksen tänään esittämässä lisätalousarviossa on määrätty 30 miljoonaa euroa rantaradan kehittämiseen. Summa on osa hallituksen investointiohjelmassa rantaradan parantamiseen varattua 80 miljoonaa euroa.

Lue seuraava artikkeli