Hallitus, seiskää sanojenne takana!

Hallitus on tällä viikolla aloittanut uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman valmistelutyöt.

RKP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Anders Adlercreutz kysyy onko tämä seurausta siitä, että hallituspohja on vaihtunut eikä hallituksen enää tarvitse mukautua Perussuomalaisten vaatimuksiin.

– Vajaa kaksi viikkoa sitten ministerit Sipilä ja Orpo ilmoittivat yhteen ääneen, ettei edellytyksiä hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtaman perussuomalaisen puolueen kanssa ole yhteisen arvopohjan puuttumisen takia. Mainittuihin arvoihin lukeutuivat muun muassa maahanmuutto ja ihmisoikeudet. Tulevatko nyt nämä paljon puhutut arvot näkymään uudessa maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa, Adlercreutz kysyy.

Ohjelma tulee sisältämään erityisesti työperäistä maahanmuuttoa, kotoutumista ja hyviä väestösuhteita eri ryhmien välillä tukevia toimia.

– Hallituksella on nyt mahdollisuus korjata syksyn 2015 turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman linjauksia, johon perussuomalaisella politiikalla ja Halla-ahon niin sanotulla Nuivalla manifestilla oli vahva vaikutus. Kehotan nyt uusvanhaa hallitusta seisomaan sanojensa takana ja varmistamaan, että inhimillinen arvopohja selvästi näkyy uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman linjauksissa.

Många goda förslag för utvecklande av skärgården

Statens skärgårdsdelegation överlämnande på torsdagen det Skärgårdspolitiska programmet 2017-2019 till jord- och skogsbruksminister Jari Leppä i riksdagen.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Sote-soppa on palamassa pohjaan

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan on erittäin vakavaa, että hallituksen johtavat poliitikot julkisuudessa riitelevät sote-uudistuksesta samalla kun perustuslakivaliokunnan oma sote-käsittely on ratkaisevalla loppusuoralla.

Lue seuraava artikkeli