Henriksson: Sote-soppa on palamassa pohjaan

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan on erittäin vakavaa, että hallituksen johtavat poliitikot julkisuudessa riitelevät sote-uudistuksesta samalla kun perustuslakivaliokunnan oma sote-käsittely on ratkaisevalla loppusuoralla.

– Tästä uudistuksesta ei saa tulla poliittista pelinappulaa, jossa puoluepoliittiset intressit sanelevat käsittelyjärjestyksen. Tämä koskee erityisesti perustuslakivaliokunnan työtä. Siksi tämänpäiväiset ulostulot ministereiltä ja muilta hallituspolitiikoilta osoittavat, että hallituksessa kiehuu. Julkinen riitely ja uudistuksen perustuslainmukaisuudella vihjailu osoittaa arvostelukyvyn puutetta, Henriksson sanoo.

Henriksson toivoo hallituksen nyt antavan perustuslakivaliokunnalle työrauhan käsitellä sote-uudistusta.

– Perustuslakivaliokunta tarvitsee nyt työrauhaa, ei lisää spekulaatioita julkisuudessa. Tämä koskee myös valiokunnan jäseniä. Kaikkien tulisi noudattaa sisäisiä pelisääntöjä, että kesken olevien asioiden sisältöjä ei kommentoida.

Kansanedustaja Henriksson on eduskunnan perustuslakivaliokunnan jäsen.

Hallitus, seiskää sanojenne takana!

Hallitus on tällä viikolla aloittanut uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman valmistelutyöt.

Lue edellinen artikkeli

Henkilöstön massasiirroista voi tulla pommi

Mitä hallitus aikoo tehdä turvatakseen henkilöstön hyvinvoinnin maakuntauudistuksessa, kysyi kansanedustaja Rehn-Kivi keskustelussa julkisen talouden suunnitelmasta.

Lue seuraava artikkeli