Hallitus toimii epäinhimillisesti

Hallitus esitti toukokuussa muutoksia ulkomaalaislakiin. Laista poistui tuolloin muun muassa humanitaarisen suojelun pykälä.

– Mediassa on viime päivinä esiintynyt tapaus irakilaismiehestä, joka on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen huolimatta siitä, että hänen henkensä on uhattuna. Tapaus osoittaa miten epäinhimillistä säännöstöstämme on tullut, sanoo kansanedustaja ja RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Ulkomaalaislain tiukentamisen ja maahanmuuttoviraston Irakin turvallisuustilannetta koskevien aiempaa tiukempien linjausten seurauksena yhä useampi turvapaikanhakija on saanut kielteisen päätöksen. RKP äänesti viime keväänä hallituksen ulkomaalaislain muutoksia vastaan.

– Tilanne on todella masentava mikäli tämä on ollut pääministeri Sipilän ja silloisen sisäministeri Orpon tavoite. Hallitus haluaa tehdä ja tekee Suomesta mahdollisimman epähoukuttelevan paikan. Tavoite on kestämätön, kun huomioidaan maamme vanheneva väestö. Yhteiskunnallinen keskustelu, joka saa perussuomalaisten riveistä jopa rasistisia näkökulmia, todistaa sitä paitsi että myötätunto ihmisten hätää kohtaan puuttuu. Inhimillisyys ja humanismi ovat yhä vahvemmin kateissa.

– Kokoomuksen ja pääministeripuolue Keskustan on nyt syytä näyttää että Perussuomalaiset eivät saa dominoida maamme ja hallituksen ulkomaalais- ja maahanmuuttopolitiikkaa. On tullut aika sanoa ei, ennen kuin epäinhimillisyys saa yliotteen kokonaan. Loppupäässä on kyse ihmisistä ja heidän kohtalostaan, sekä maamme perusarvoista. Kyse ei ole galluptutkimuksista eikä kannatuksesta, sanoo Henriksson.

Onko Suomella kaksi eri linjaa EU-politiikassa?

Hallituksen EU-politiikan on oltava uskottavaa. Tätä RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson peräänkuulutti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuorossa eduskunnan Brexit-keskustelussa perjantaina.

Lue edellinen artikkeli

Helsingfors: Veronica Hertzberg vill bli ordförande för SFP i Helsingfors

- Jag är hedrad av att många bett mig kandidera till posten som ordförande för Svenska folkpartiet i Helsingfors och ställer mig ivrigt till förfogande, säger Hertzberg

Lue seuraava artikkeli