Onko Suomella kaksi eri linjaa EU-politiikassa?

Hallituksen EU-politiikan on oltava uskottavaa. Tätä RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson peräänkuulutti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuorossa eduskunnan Brexit-keskustelussa perjantaina.

– Brittien lähtö on historiallinen mullistus, joka muuttaa Eurooppaa. Emme tiedä vielä mitä kaikkea se tuo mukanaan, mutta ei mitään niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Meidän on nyt hyödynnettävä tilaisuutemme uudistaa Eurooppaa ja EU:ta, sanoo Henriksson.

Henriksson kyseenalaistaa hallituksen kyvyn tehdä rakentavaa EU-politiikkaa, kun Perussuomalaiset avoimesti hajottavat hallituksen rivejä pelaamalla kahta peliä.

– Muun maailman on saatava tietää mikä Suomen linja on. Suomen maine kärsii, kun ulkoministeri Soini tekee täysin hallitusohjelman ja Suomen virallisen linjan vastaisia vihjailuja.

Henriksson painottaa, että Suomi tarvitsee enemmän Eurooppaa, ei vähemmän.

– Tässä tilanteessa pohjoismainen yhteys on entistä tärkeämpi. Yhdessä voimme tehdä paljonkin. Ruotsalainen eduskuntaryhmä sanoo ”ei kiitos” oikeistopopulismin etenemiselle Euroopassa. Me haluamme tarjota vaihtoehdon, joka rakentuu vastuulle paremmasta yhteisestä Euroopasta.

Enemmän Eurooppaa tarkoittaa enemmän tasa-arvoa ja vähemmän rasismia

Iso-Britannian kansalaisten esittämä toive maan irtautumisesta Euroopan Unionista on aiheuttanut mittavia taloudellisia huolia niin Isossa-Britanniassa kuin muuallakin Euroopassa.

Lue edellinen artikkeli

Hallitus toimii epäinhimillisesti

Hallitus esitti toukokuussa muutoksia ulkomaalaislakiin. Laista poistui tuolloin muun muassa humanitaarisen suojelun pykälä.

Lue seuraava artikkeli