Hallituspuolueet jyräsivät Vaasan keskussairaalan

RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi on erittäin pettynyt, että hallituspuolueiden kansanedustajat eivät äänestäneet Vaasan keskussairaalan täyden ympärivuorokautisen päivystyksen puolesta.

Rehn-Kivi teki eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa muutosesityksen, että Vaasan keskussairaala saisi laajan päivystyksen.

– Olisin toivonut, että järki olisi voittanut Vaasan keskussairaalan päivystyksen osalta. Valitettavasti hallituspuolueiden edustajat jyräsivät muutosesitykseni, sanoo Rehn-Kivi, joka on eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen.

Rehn-Kiven mukaan moni asia puhuu Vaasan keskussairaalaan laajan ympärivuorokautisen päivystyksen puolesta.

– Pohjanmaa tarvitsee ja ansaitsee oman laajan ympärivuorokautisen päivystyksen sairaalan. On selvää, että Vaasan keskussairaalalla on parhaat edellytykset tarjota hoitoa ja hoivaa sekä suomeksi että ruotsiksi. Tutkimusten mukaan keskussairaala tarjoaa erittäin korkealaatuista sairaanhoitoa. Täyden ympärivuorokautisen päivystyksen antaminen Vaasan keskussairaalalle ei myöskään merkittävästi nostaisi kustannuksia verrattuna hallituksen malliin, jossa laajan päivystyksen sairaaloita on 12.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta käsittelee parhaillaan hallituksen esitystä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta.

Henriksson: Hallituksen pitäisi hävetä

Anna-Maja Henriksson on tyrmistynyt siitä, että hallituspuolueet äänestivät tänään eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa Vaasan keskussairaalan laajaa ympärivuorokautista päivystystä vastaan.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Regeringens centraliseringsiver äventyrar patientsäkerheten

Riksdagens social- och hälsovårdsutskott röstade i dag ner ett förslag som hade möjliggjort att mindre kretssjukhus kunde fortsätta med dagkirurgisk verksamhet.

Lue seuraava artikkeli