Ajankohtainen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ei saa johtaa huonompaan palveluun. Yksilön on aina oltava hallintouudistusten keskiössä, ja osallisuudella ja demokratialla on oltava vahva sija.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Hyvinvointialueen RKP-valtuustoryhmän aamupäivätilaisuus tarjosi tietoa, toivoa ja realismia

RKP:n aluevaltuustoryhmä Varsinais-Suomen hyvinvointialueella järjesti ensimmäisen asukkaille suunnatun infotilaisuutensa lauantaina 15. lokakuuta Paraisilla. Aluevaltuustoryhmälle on tärkeää ylläpitää kontakteja asukkaisiin koko alueella, herättää keskustelua sekä pyrkiä vastaamaan asukkaita mietityttäviin kysymyksiin koskien hyvinvointialuetta.

Nylander: Sairaaloiden lakkauttamisella voi uhkailla vain kerran

Kun HUSin omistajat, eli neljä hyvinvointialuetta ja Helsingin kaupunki, viime perjantaina kokoontuivat neuvottelemaan omistajien maksuosuuksista HUSin alijäämän kattamiseksi, oli selvää, ettei yksikään omistaja ollut halukas hyväksymään ehdotusta palveluverkon rajuista siinä muodossa, Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja Mikaela Nylander sanoo.

Wickström: Lähisairaaloiden palvelut pelastettu Porvoossa, Lohjalla ja Raaseporissa

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström iloitsee siitä, että HUSin hallitus tänään on päättänyt luopua suunnitelmistaan muuttaa lähisairaaloiden palveluita ensi vuonna. Käytännössä omistajien, eli uusimaalaisten hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin, on keskusteltava HUSin budjettikehysten kasvattamisesta leikkauksien välttämiseksi.

Blomqvist-Valtonen ja Cederlöf: Leikkaukset HUSin palveluverkkoon perutaan

HUS-yhtymän hallitus käsitteli tänään virkajohdon esittämiä säästötoimenpiteitä, joiden tarkoituksena on saada HUSin vuoden 2023 talous tasapainoon. Ehdotus sisälsi useita erilaisia ​​toimenpiteitä, mukaan lukien päivystyksellisen ortopedian sulkemisen Porvoon ja Lohjan sairaaloissa. Ehdotukseen sisältyi myös Raaseporin sairaalan uudelleenorganisointi ja nuorisopsykiatrisen tutkimusosaston sulkeminen Helsingissä.

Wickström: Lohjan synnytysosaston sekä Lohjan, Porvoon ja Malmin päivystyksien turvaaminen on oikea päätös – nyt Lohjan, Porvoon ja Raaseporin jäljellä olevat palvelut on pelastettava!

Henrik Wickström, joka toimii Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen toisena varapuheenjohtajana sekä RKP:n varapuheenjohtajana, on tyytyväinen siihen, että Lohjan synnytysosasto sekä Lohjan, Porvoon ja Malmin yhteispäivystykset on poistettu HUS:in hallituksen säästölistalta, jota tullaan käsittelemään ensi maanantain kokouksessa.

Blomqvist-Valtonen ja Cederlöf: HUSin uusi leikkauslista on aluesairaaloillemme kuin märkä rätti vasten kasvoja

HUSin virkamiesjohto esitti tänään uuden ehdotuksen säästötoimenpiteiksi HUSin talouden tasapainottamiseksi vuodelle 2023. Esitys heikentäisi voimakkaasti Uudenmaan aluesairaaloita. Muun muassa Porvoon ja Lohjan sairaaloiden päivystysluontoiset ortopediset leikkaukset esitetään lakkautettaviksi. Ortopedinen päivystys hoitaa kiireelliset leikkaukset esimerkiksi auto-onnettomuuksien tai muiden suuronnettomuuksien sattuessa ja mahdollistaa ympärivuorokautisen leikkaustoiminnan. Raaseporin sairaalaa uhkaavat uudelleenjärjestelyt. 

Henriksson ja Blomqvist: Hyvinvointialueille oikeudenmukaisempi rahoitus

Hallitus on tänään lähettänyt lausuntokierrokselle luonnoksen hyvinvointialueiden rahoituslain muuttamisesta. Siirtymätasausta koskeva muutos tarkoittaa käytännössä sitä, että hyvinvointialueiden rahoitus on oikeudenmukaisempaa eri alueiden välillä. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja pohjoismaisesta yhteistyöstä ja tasa-arvosta vastaava ministeri Thomas Blomqvist ovat tyytyväisiä siihen, että muutos jota RKP on pitkään hallituksessa ajanut, nyt toteutetaan.

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 6 – Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta on täydennettävä omalääkärijärjestelmällä & Aloite 7 – Omalääkärijärjestelmän käyttöönotto

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisiä ja jatkuvan hoidon tarpeessa olevia varten luodaan omalääkäri- ja omahoitajajärjestelmä, koska mahdollisuus käydä