Hanna Lönnfors haluaa johtaa RKP:ta Uudellamaalla

Hanna Lönnfors asettuu ehdolle Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Uudenmaan piirin puheenjohtajaksi.

Hanna on syntynyt ja varttunut Pernajassa, Loviisassa, asuu Porvoossa ja työskentelee aineenopettajana ja vararehtorina Sipoossa. Lönnfors toimii Uudenmaan RKP:n varapuheenjohtajana, Porvoon kaupunginvaltuuston jäsenenä ja hänellä on laaja kokemus järjestötoiminnasta.

– Minulla on vahva itäuusmaalainen tausta ja mielestäni vahva Uusimaa tarvitsee vahvoja alueita. Haluan olla mukana vahvistamassa koko Uuttamaata. Vaikka kenttä on laaja, meillä on monta yhdistävää tekijää ja meidän on autettava ja tuettava toisiamme. Näin pääsemme pitkälle, Lönnfors sanoo.

– Piirin varapuheenjohtajana olen saanut nähdä mitä puheenjohtajuudelta vaaditaan ja siksi olen päättänyt asettua ehdokkaaksi piirin puheenjohtajaksi. Koko Uudenmaan alue on tuttu minulle sekä nuorisojärjestötoiminnan että koulun kautta, Lönnfors toteaa.

Lönnfors näkee koronapandemian seuraukset ja sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen kahtena suurena haasteena Uudellemaalle.

– Haluan olla mukana vahvistamassa Uuttamaata aikana, jolloin sosiaali- ja terveydenhuoltouudistus antaa kunnille lisähaasteita. Lapset ja nuoret tarvitsevat kaiken tuen ja kuntien elinvoima on säilytettävä myös pandemian jälkeen. Sen lisäksi eduskuntavaalit lähestyvät jo. Uudenmaan rikkaus on sen monimuotoisuus: Meillä on kaupunkeja, mutta myös maaseutua ja saaristoa. Meidän on varmistettava, että tämä monimuotoisuus vahvistuu ja että myös tulevaisuudessa voi asua, elää ja harjoittaa ammattia eri puolilla Uuttamaata, Lönnfors sanoo.

RKP:n Uudenmaan piiri valitsee uuden puheenjohtajan piirikkouksessaan 8. toukokuuta.

Nina af Hällström haluaa Uudenmaan RKP:n puheenjohtajaksi

Nina af Hällström, Espoon kaupunginvaltuutettu, asettuu ehdokkaaksi Uudenmaan RKP:n puheenjohtajavaalissa. af Hällström on ollut aktiivinen Espoon kuntapolitiikassa vuodesta 2012 lähtien ja hänellä on ollut erilaisia luottamustehtäviä vuosien aikana.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist haluaa sujuvamman lupamenettelyn kotimaiselle kalanviljelylle

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on tänään jättänyt kirjallisen kysymyksen siitä, miten hallituksen tavoite kasvattaa kotimaisen kalan kulutusta tulisi varmistaa ja miten kotimaista kalanviljelyä voitaisiin edistää. Kysymyksen ovat allekirjoittaneet myös kansanedustajat Anders Norrback (RKP) ja Mikko Ollikainen (RKP).

Lue seuraava artikkeli